V Lisabone sa Barca tentokrát predstaví v ďalšom kole Ligy majstrov, no a do cesty sa Kataláncom postaví domáci Sporting. V jeho zostave nájdeme aj Jérémyho Mathieua, ktorý ešte prednedávnom obliekal dres Barcy. Budú blaugranas úspešní?

V prvom stretnutí skupinovej fázy Ligy majstrov si Barca poradila s Juventusom až nečakane ľahko, teraz je ale potrebné zbierať body i naďalej. Rovnako dobre vstúpil do nové edície súťaže aj Sporting, ktorý porazil Olympiacos pomerom 3-2.

FC Barcelona

Barca hrá v úvode sezóny naozaj veľmi dobre, málokto čakal, že sa po strate Neymara a turbulentnejšom lete Valverde uvedie takýmto spôsobom, jeho rukopis v tíme totiž naozaj cítiť. Má cit pre striedania a rotuje naozaj veľmi striedmo, za čo ho môžeme iba pochváliť.

Skvelú streleckú formu má aj Leo, ktorému to tam padá zápas čo zápas, čo nás jednoducho musí tešiť. Škoda zranenia Dembélého, ak by sa mladík ujal hneď v začiatkoch, mohol z toho byť parádny tandem už po niekoľkých dueloch.

Mimo nominácie na zápas zostáva i tentoraz Arda a už sa začína špekulovať o tom, že s ním Valverde jednoducho neráta. Škoda pre Turka i klub, po presune z Madridu nedokázal nadviazať na parádne výkony z predošlých sezón a v klube už pravdepodobne nemá miesto.

Do brány pôjde i zajtra s určitosťou ter Stegen. Ernesto nemá čo špekulovať a je jasné, že do zápasu postaví to najlepšie, čo má. Otázkou zostáva snáď už iba to, kto nahradí zraneného Dembelého. Možnosti sú pravdepodobne iba 2 – Deulofeu alebo Denis Suárez.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitič, Iniesta, Messi, Suárez, Deulofeu

Sporting

Mužstvo, v ktorom aktuálne pôsobí aj už spomínaný Jérémy Mathieu, nemá na Barcu príliš ružové spomienky. Z posledných štyroch zápasov prehrali Portugalci až 3 a niečo podobné sa očakáva aj v nasledujúcom zápase. Ľahké to však pre hostí nebude.

Najväčšou zbraňou Jorgeho Jesúsa bude takmer určite výborný Gelson Martínez. Inak je ale tím z Portugalska skôr o tímových výkonoch. Žiadnu megahviezdu by ste tam nenašli, no súpera rozhodne neradno podceňovať. Strelecká potencia mu totiž nechýba.

Do brány pôjde lisabonská stálica Patricio, v obrane nebude chýbať Mathieu a je takmer isté, že záložnú radu bude tvoriť silná dvojka Carvalho – Battaglia. Rozhodne sa máme na čo tešiť!

Predpokladanán zostvava: Patricio, Piccinini, Coates, Mathieu, Silva, Battaglia, Carvalho, Martins, Fernandes, Acuna, Doumbia.

Info pre tipérov

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.