Španielsko sa po včerajšej výhre nad Albánskom podľa očakávaní prebojovalo na Majstrovstvá sveta, ktoré sa o rok uskutočnia v Rusku. Duel opäť poznačilo masívne vypískanie Gerarda Piquého, tréner La Rojy však chválil fanúšikov i tak.

Španielsku sa podarilo Albáncov zlomiť ešte v prvých tridsiatich minútach duelu, keď sa presadili Rodrigo, Isco a Thiago a následne už nepripustilo žiadnu drámu. Po skončení súboja bol spokojný i kouč družstva Julen Lopetegui. "Fanúšikovia boli neuveriteľní. Sústreďovať sa pomaly začíname na pozitívne veci, a to ako vo futbale, tak aj čo sa celej krajiny týka," komentoval i napriek mohutnému vypískaniu Gerarda Piquého, ktorý z trávnika odišiel v šesťdesiatej minúte, keď ho vystriedal Nacho.

"Je to ako keď vidíte obraz, no vy sa pozriete len na škvrnu prachu. Musíme oslavovať tie dobré veci, a to sme v šatni aj urobili, spievalo a tancovalo sa tam," pokračoval Lopetegui, ktorému sa podarilo doviesť Španielsko až do Ruska bez jedinej prehry.

V pondelok jeho mužstvo odohrá posledný zápas proti Izraelu, už však bez Piquého a Davida Silvu. Boli tieto tresty tak trochu vypočítané, aby následne obaja nezmeškali dôležitejšie duely? "Nikdy som nič také nepripravoval, neverím na to. Karty boli výsledkom hry, pretože sme v istom okamihu stratili kontrolu hry," dodal päťdesiatjedenročný kormidelník.

Zdroj: goal
Foto: goal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.