Alexis Sánchez sa s Čile nedokázal na šampionát do Ruska prebojovať, keď o všetkom rozhodla posledná prehra s Brazíliou. Tréner Arsene Wenger však podčiarkol fakt, že Alexis je pre svoj národný tím nesmierne dôležitým hráčom.

Podľa trénera Arsenalu Londýn, Alexis je ako Messi, Zidane či Beckham ak hovoríme v súvislosti s ich dôležitosťou pre jednotlivé národné tímy. Výsledky týchto reprezentácii do veľkej miery závisia práve od prítomnosti týchto skvelých futbalistov.

"Povedal by som, že v každej generácii máte hráča, ktorý nesie tlak očakávaní od národa. Vo Francúzsku to bol Zidane. V Anglicku Beckham. V Anglicku sme mali aj iných hráčov, ale bol to Beckham. Prečo nie Steven Gerrad? Neviem. Bol to Beckham. V Čile je to Sánchez. Samozrejme, v Argentíne Messi. Zdá sa, že v národných tímoch je niekto, kto musí ten tlak niesť, vstrebať ho a zvyšok tímu trochu chrániť."

"Je to zvyčajne niekto, kto to má aspoň trochu rád. Sú radi v prednej línii. Ale čo to vo všeobecnosti znamená? Znamená to, že si musia poradiť aj keď sa nedarí. Čile dvakrát po sebe vyhralo Copa America a teraz necestuje na MS. Sanchez bude mať koncom roka 29, takže na ďalšom šampionáte to bude 33. Samozrejme, pre neho je to veľké sklamanie. Ale domnievam sa, že ak už na tejto úrovni hráte, súčasťou toho je tiež vedieť sa s týmto typom sklamaní vyrovnať."

zdroj: goal.com
foto: goal.com

Ortiz

32
2017-10-13 11:11:47

Prosim vás, nekomentujte clanek podle nadpisu, protoze to Wenger rekl uplne jinak

blauigrana

9
2017-10-13 13:26:17

Alexis je kvalita

kubezz

3
2017-10-13 22:46:50

mohol by sa vratit...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.