Bude sa konať 8. Víťazstvo za sebou v rade v podaní katalánskeho klubu FC Barcelona? Proti bude jeden z najkvalitnejších klubov na svete – Simeonovo Atlético de Madrid. Prvá ostrá ligová skúška pre zverencov Ernesta Valverdeho sa uskutoční na novučičkom Wanda Metropolitano.

Naposledy, keď Barca cestovala do hlavného mesta Španielska, skončilo to výhrou 1 – 2 na starom štadióne Atlétov – na Vicente Calderón. Messiho obľúbená obeť, ktorej vstrelil počas svojej kariéry už 27 gólov je ale stále nepríjemným súperom.


FC Barcelona

Barca vstúpila do kampane naozaj viac než pozitívne. V lige vidíme veľmi dobrú obranu a povedzme, že dostačujúci útok, ktorý napokon vie každý zápas rozhodnúť. Nalejme si však čistého vína, proti Juve to síce vyšlo, no prvá pravá skúška prichádza až teraz. Tímy sa už pomaly rozohrávajú, čas na ostré zhodnotenie toho, ako na tom vlastne sme.

Viacero hráčov Barcy si spravili počas reprezentačnej prestávky chuť tým, že si zabezpečilo postup na blížiace sa Majstrovstvá sveta. Vyšlo to napokon aj Messimu, ten sa ukázal proti Ekvádorou hat-trickom a dotiahol svoju krajnu na Mundial.

Barca má niekoľkých zranených hráčov, no je možné, že sa do zostavy vráti už aj Andrés Iniesta, kapitán mužstva. Otázny je štart Ardu Turana, toho však zdá sa Valverde už nadobro odpísal. Dlhodobo mimo sú Rafinha i Ousmane Dembéle.

Do bránky nemôže nikto iný ako Ter Stegen, priveľa toho nie je čo vymýšľať ani v obrane – Semedo, Piqué, Umtiti a Alba. Záložná rada i útok môžu byť prekvapením, no pravdepodobne uvidíme opäť systém s krídelnými záložníkmi. Miesto Dembéleho môže nastúpiť ktokoľvek z trojice Vidal, Deulofeu či Sergi, možné je i to, že sa na jeho pozícii objaví Iniesta alebo Denis.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Semedo, Umtiti, Piqué, Alba, Busquets, Rakitič, Iniesta, Sergi Roberto, Messi, Suárez

Messiho predstavenie v kvalifikácii

Atlético Madrid

Atléti sa na začiatku sezóny nevyhli menším zaváhaniam. Pomerne prekvapili remízy, či už na pôde Girony, Valencie či Leganés. Proti Barcelone by rozhodne nebolo neúspechom, ak by domáci uhrali bod, no jasné je, že na domácom štadióne chcú Los Colchoneros pokoriť každého súpera.

Aj v tábore najbližšieho súpera sa nachádzajú hráči, ktorých štart je otázny. Sime Vrsaljko sa zranil počas reprezentačnej prestávky, Filipe Luis a Luis Hernández sú zranení mierne dlhšie. Nie je úplne jasné, či si proti Barcelone zahrajú.

V bráne nemôže chýbať Oblak, znova budeme vidieť aj silnú obranu Atleti a v útoku rozhodne aj veľmi nebezpečného Griezmanna. Záloha bude pravdepodobne plná bojovných hráčov, akými sú Saúl, Koke či Gabi.

Predpokladaná zostava: Oblak, Juanfran, Godin, Savič, Lucas, Gabi, Saúl, Koke, Gaitán, Griezmann, Torres

Info pre tipérov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.