Ešte pred tým, ako noví hráči odídu, nechajte odísť tých pôvodných. Zhruba takto nejako znie barcelonské krédo pred nasledujúcim, januárovým prestupovým obdobím. Kouč Ernesto Valverde už verejne ohlásil, že káder je podľa neho široký dostatočne, podľa informácií katalánskeho SPORTU však o nasledujúcich krokoch mal informovať aj vedenie klubu.

Na to, aby futbalisti, ktorí nedostávajú príležitosti, opäť hrali, a v prvom barcelonskom tíme by sa uvoľnilo miesto pre nové akvizície, potrebujú niektorí odísť. Ako píše denník SPORT, kouč blaugranas Ernesto Valverde spoločne s direktívou pracuje na odchode troch hráčov, menovite Ardu Turana, Paca Alcácera a Rafinhu, hoci v prípade brazílskeho tvorcu hry to pre jeho zranenie nebude jednoduché.

Barca bude so spomínanými futbalistami, pokiaľ sa tomu tak už nestalo medzičasom, v nasledujúcich dňoch hovoriť, aby našla pre obidve strany najlepšie riešenie. Sú to však náročné prípady. Arda Turan sa nedostal nesmierne dlho ani do zápasovej nominácie a výrazne klesol na cene. Do konca kontraktu mu ostáva dva a pol roka, keď tak za neho suma, ktorú Barcelončania uvidia, takmer určite nepresiahne dvadsať miliónov eur. Hosťovanie by pritom mohlo byť ešte nevýhodnejšie.

Paco Alcácer na druhej strane nemá Valverdeho dôveru, hoci nikto nepochybuje v jeho nesporné kvality. Katalánci si chceli nechať Munira, no Luis Enrique mal iné predstavy, mladému Pacovi plne dôveroval a vypýtal si ho aj za sumu tridsať miliónov eur, a to ešte nerátame dvadsaťštyrimiliónové bonusy. Azulgranas ho pod cenu nepredajú, aj keď sa nevylučuje ani variant hosťovania, o ktoré žiadalo Lille.

Posledným na zozname je Rafinha, u ktorého však komplikácie spôsobujú jeho neustále zranenia. Aj napriek tomu ale o záujemcov núdzu nemá, bude ale musieť byť trpezlivý.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

barca888

top komentár
45
2017-10-21 16:52:51

Mne je strašne ľúto Rafinhu, bodľa mňa keby nemal tie stále zranenia tak by mohol byť jeden z naj záložníkov:(

tominno9

24
2017-10-21 17:20:02

ten chlapec bol jediny kreatívny záložník, ktorý mohol nahradiť Iniestu

BarcaFan4502

25
2017-10-21 17:17:34

paca nie.ako nahradnik je super.dneska by mohol hrat kedze suarezova forma nieje optimalna.

Mark9

1
2017-10-21 22:16:58

odist by mali Turan Vidal a Gomes oni nikdy na Barcu nemali a Paco a Rafa by mali ostat oni su dobri len musia dostat prilezitosti.

emiliano

-3
2017-10-22 10:32:43

Máme hráčov, ktorí nemajú kvalitu na Barcu a zaberajú miesto- Arda, Vidal, Raki. Rafinha je otázny vzhľadom na neustále zranenia, kvalitu by inak mal. Gomesovi by som ešte dal šancu. Otázny je Denis, hrá málo a nevidím ho na tréningu, čo dokáže. Nemôžeme mať toľko záložníkov. Postačí Paulinho, Roberto, Busi, Iniesta, Denis. Na hrot máme len Suareza, takže Paco by mal zatiaľ ostať. Je to ťažké, lebo LE tu nechal káder, kde je plno hráčov s otáznikmi, ktorým sa neverí a. Po odchode Xaviho a Alvesa sa mali hľadať podobné tvorivé typy a LE doviedol Rakiho, Denisa, Vidala, Gomesa. Do útoku doviedol ako 4. hráča Paca. Ani jeden nezodpovedá našej požiadavke na rýchlu,kombinačnú hru, ktorú sme hrali.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.