Prezident FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, sa postavil pred mikrofón, aby objasnil postoj, aký zaujal klub vo veci samostatnosti Katalánska. Prehovoril k sócios, pričom podotkol, že klub nemá vôbec v úmysle ovplyvňovať a manipulovať ľuďmi v Katalánsku, no potrebuje sa vyjadriť k situáciám z posledným mesiacov.

"Barcelona odsudzuje činy, ktoré sú v rozpore s demokraciou a právom sa rozhodnúť, princípy, ktoré sú späté s historickými hodnotami klubu. 1. októbra sme kvôli výnimočným udalostiam odohrali zápas za zatvorenými dverami, aj keď sa sócios dožadovali zrušenia zápasu."

"Bezpochyby to bolo jedno z najťažších rozhodnutí, ktoré som musel učiniť. Po tom, čo som sa dozvedel, že nemôžeme zrušiť zápas, som musel urobiť osobné rozhodnutie. Fotky prázdneho štadióna ihneď obleteli svet. Som si však vedomý toho, že nie všetci zdieľali toto rozhodnutie somnou, čoho dôsledkom sú aj mnohé rezignácie vo vedení. Naše heslo je 'dialóg, rešpekt, šport'."

"Nikto nemôže spochybniť oddanosť klubu ku komunite Kataláncov. Obraňujeme zásady demokracie, právo sa rozhodnúť a slobodu slova, vždy s rešpektom. Preto čoraz častejšie vyznávame myšlienku dialógu a rešpektu. V našom prípade navyše dúfame v zdokonalenie spolunažívania medzi ľuďmi. Platí predsa, že Barca je viac ako Klub a Camp Nou je tiež miestom na prejavy."

"Presne kvôli tomu žiadame rešpektovať našu inštitúciu a slobodu myšlienok medzi sócios. Nemôžeme byť politickým nástrojom, nikto nemôže používať náš znak, alebo vlajku, nenecháme sa zneužiť. Môžete sa spoľahnúť, že toto vedenie bude stále obraňovať tento klub."

"Nikdy nebudeme riskovať našu prítomnosť v niektorej zo súťaží. Kvôli tomu potvrdzujem, že sa budeme stále snažiť zotrvať v La Lige a tak ako tomu bolo dodnes, naša prítomnosť v La Lige je garantovaná. Je to výhodné aj pre La Ligu, aj pre Barcelonu, aby toto spojenie pokračovalo aj naďalej."

"Vieme, že Barca je viac ako Klub a musí tu byť miesto pre harmóniu a rešpekt. Musí tu existovať rešpekt pre všetkých, menšiny aj väčšiny, aby mohli mať vlastný názor, vlastné inštitúcie, vlastných ľudí. Je nemysliteľné, že aj v dnešnej dobe sú ľudia väznení na svoje názory [prezident ANC, Jordi Sánchez a prezident Omnium, Jordi Cuixart]."

zdroj&foto: sport-english.com

AndreasGerardi

2
2017-10-21 19:30:02

V tejto napatej situacii som si nevsimol , ci sa vyjadril aj Don Quijot alias Laporta. Ake je jeho nazor , postoj a riesenie. Ci ak sa jedna o dolézite veci uz nema vyhradeny nazor ? Nezavidim Bartovi jeho postavenie.

xdiko

1
2017-10-22 16:17:35

Mnohy rezignovali, lebo maju chrbtovu kost a uz sa na pracu tohoto vedenia nemozu pozerat, ale krysa Barto ostava, este nedohodol vsetky zakazky pre svoje firmy...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.