Na začiatku sezóny sa chvíľku zdalo, že i Lucas Digne sa stal obeťou akéhosi menšieho barcelonského ostrakizmu. Arda, Denis či Alcácer by o ňom vedeli hovoriť, no aktuálne to vyzerá tak, že mladý Francúz ešte nemusí byť u Valverdeho na odpis.

Dôležité je, že sa krajný bek nenechal odradiť nedostatkom príležitostí a v momente, keď šanca prišla, tak sa jej aj chopil. Proti Olympiakosu dokázal skórovať a šancu dostal aj v ďalšom zápase.

TIP | A Suárez bol znova vystriedaný...

V stretnutí proti Málage prihrával na gól Deulofeuovi a čo je dôležité, oddýchnuť dal iným hráčom v obrane, a to bez toho, že by sklamal. Mladík je vo svojej kariére zatiaľ večným náhradníkom, no s miernou dávkou bezcitnosti voči nemu musíme povedať, že takýto hráč je na nezaplatenie – ak sa dokáže s touto úlohou zmieriť a i tak podávať vždy dobré výkony, keď je vyzvaný k činu, to potrebuje určite každý jeden tím.

Zatiaľ sa zdá, že Valverde rotuje miernejšie ako jeho predchodca, no robí to zjavne rozumnejšie. Postupne sa priestriedavajú hráči bez toho, aby nastupovali totálne nezohraté zostavy a tak si na seba futbalisti FCB postupne zvykajú. Výborne sa začleňuje Paulinho, priestor dostáva i Deulofeu a nebyť zranenia, tak je často na scéne určite aj Dembéle.

zdroj: marca.com
foto: marca.com archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.