Ernesto Valverde plánuje dať šancu viacerým produktom akadémie Barcelony a začal zápasom s Murciou, kde hneď niekoľko z nich nastúpilo v základe, pričom v druhom počlase sa mohli ukázať aj ďalší. Otázkou teraz je, aké množstvo mladíkov dostane šancu zahrať si za prvý tím Kataláncov?

V tomto momente sa zdá, že u blaugranas to vyzerá najlepšie so záložnou radou a krídelnými hráčmi. Čo však klubu chýba, sú nádejní útočníci, no aj pár kvalitných mladých obrancov by nebolo na škodu.

Obrana

V obrane je menom číslo jedna Marc Cucurella, od ktorého sa očakáva, že sa v najbližších rokov pretlačí do prvého tímu. Po tom, čo podpísal s Barcelonou po odchode z Espanyolu, sa predpokladá, že bude prirodzenou a dlhodobou náhradou za Jordiho Albu.

Ďalším horúcim artiklom je Sergi Palencia, ktorý zas obhospodáruje opačnú stranu ihriska - pravého beka. Aj napriek zraneniu hneď na začiatku sezóny, mladík stelesňuje to, čo sa snaží La Masiía reprezentovať - v klube je už od svojich desiatich rokov.

TIP | Deulofeu si získava pôdu pod nohami


Záloha

Carles Aleňá už teraz vyzerá, že raz bude hviezdiť v strede poľa a je to jeden z hráčov, ktorý dokáže udržať tempo s najlepšími a diktovať hru. Mladík je navyše reprezentovaný Carlesom Puyolom a Ivanom de la Peňom, pričom jeho kontrakt vyprší až v roku 2020.

Ferran Sarsaneda je ďalším hráčom, ktorý pripomína Aleňú a očakáva sa od neho veľa. Posledným menom je Abel Ruiz, ktorý je práve na svetovom šampionáte do 17 rokov, a vedenie neustále pracuje na predĺžení kontraktu, ktorý vyprší v roku 2019. Mladík prišiel do akadémie Barcelony z konkurenčnej Valencie.

Útok

José Arnaíz je v poslednom čase to najvzrušujúcejšie, čo potvrdil aj v zápase proti Murcii v Copa del Rey. S Barcelonou má kontrakt do roku 2021 a už teraz má veľa fanúšikov, ktorí by mu dopriali čo najvia minút, aby mohol naplno rozvinúť svoj potenciál.

Príchody

Vedenie Kataláncov v posledných rokoch usilovne pracovalo na tom, aby čo najviac posilnili svoju akadémiu tým, že podpisovali hráčov z iných klubov, v podstate aj niektorých menovaných, medzi ktorých patrí aj Adrian Ortolá, ktorý dorazil z Villarealu. Ku akadémii sa pripojil v sezóne 2013/14 a už si na svoje konto pripísal aj hosťovanie v Alavése. Kontrakt má platný do roku 2020.

No vedenie sa nespolieha len na hráčov zo Španielska, svetlým príkladom je Vitinho, ktorý prišiel na hosťovanie z Palmeiras s opciou na kúpu a taktiež bol nominovaný do presezónnych plánov Ernesta Valverdeho.

zdroj: marca.com
foto: vivabarca

MarkMobius

11
2017-10-26 13:15:56

Abel Ruiz není záložník, ale klasická 9. Střední útočník schopný v případě potřeby zahrát na křídle..

Gajdy38

3
2017-10-26 13:34:21

Prečo v "Becku" nehráva Santiago Bueno?

lovefootball

2
2017-10-26 14:12:21

http://www.fichajes.net/...

lovefootball

4
2017-10-26 14:12:40

https://youtu.be/... Sikovny

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.