Zástupcovia klubu možno uvádzali, že Barcelona vykazuje rekordné zisky a má rekordný prestupový balík peňazí na prestupy, no predpovede sú ďaleko od pravdy a v súčasnosti je vedenie zúfalé, keďže potrebuje záskať okolo 150 miliónov eur ako príjem, kvôli pokrytiu všetkých transakcií.

Normálne klub, napríklad, na platy hráčov nevynaloží viac ako 70% rozpočtu, no Barcelonu tento rok zachránil len odchod Neymara do PSG. Predpovede na sezónu 2017/18 boli totižto šokujúce - vyzeralo to tak, že klub minie na platy hráčov až 84% z rozpočtu! Z takéhoto čísla sa musela aj samotnému prezidentovi zatočiť hlava.


Platy hráčov za posledné roky

Ale vráťme sa späť k tomu, že Barcelona potrebuje vykryť 150 miliónový deficit v klubovej kase. Vedenie dúfa, že sa mu táto čiastka podarí získať novou dohodou s Nike (60 miliónov eur), sponzoring na tréningových sadách (15-17 miliónov) a predaním práv na meno štadióna Camp Nou.

Ďalším bodom bude predaj nepotrebných hráčov. Tento krok naleje do klubovej pokladnice peniaze a zároveň ju odľahčí o platy hráčov, ktorí v klube stabilne nehrávajú. Zmluvy sa však budú predlžovať Piquému, Sergimu Robertovi a do toho všetkého ešte treba zarátať náklady na predĺženie pre Messiho, Iniestu a Suáreza.

Odpoveď? - Jednoznačne La Masía

Ak pominieme obdobie temna pod Luisom Enriquem, Barca stále potrebuje pomoc mladíkov a mladíci zase pomoc Barcelony. Všetka pozornosť sa teraz upriamuje na akadémiu, akých nových virtuózov bude vedieť vyprodukovať. Myšlienka je taká, že namiesto kupovania náhrad ako Paco, Digne, či Cillessen, akadémia potrebnú podporu zabezpečí.

Túto logiku podopiera aj kauza Arda Turan. Hráč odmietol prestup do Číny, z ktorého by profitoval či už klub, ale aj samotný hráč, aby si pol roka odsedel na tribúne a poberal plat okolo 2 miliónov eur. Keď sa zamyslíme nad tým, že Turkova hodnota každým týždňom klesá a Gomésa sa nechce vedenie tak rýchlo zbaviť, vidíme, prečo to tu funguje tak, ako to funguje. V prípade Portugalčana však ide o ojedinelý prípad, keďže aj keď veľmi nehráva, jeho cena ostáva stabilná a k dielu môže priložiť ruku aj jeho agent Jorge Mendes. No len čas ukáže, ako sa bude vyvíjať budúcnosť Barcy.

zdroj: marca
foto: vivabarca

adriano

-7
2017-10-28 18:06:58

Chcelo by to vediet kolko pobera napr:taky andres iniesta kedze sa vravi ze ma dozivotnu zmluvu.Ma 33 uz buda mat 34 hra coraz menej zapasov vykonnost ide dole ale plat asi hore cize zle hospodarenie.To iste sa da povedat o dalsich hracoch napr: taky piqe zaco by mal poberat viac tiez uz ma to naj asi za sebou formu ma kolisavu dakedy az nema aj mascherano.Toto potrebuje velku zmenu nemoze predsa klub platit na vyplatach z rozpoctu 84%.Samozrejme ze messi je inde o jeho plate a praci pre klub sa bavit netreba ten si svoj plat zasluzi forma vyrovnana hra skoro kazdy zapas.

tominno9

8
2017-10-28 19:19:57

mňa skôr hnevá fakt, že mladý chalan ktorý nás stojí 150 mega, dostane nástupný plat cca 10 mil. Skoro ma vykotilo, keď sa písalo o Dembeleho kontrakte!

adriano

-7
2017-10-28 18:10:15

Tymto nechcem dehonestovat andresa iniestu stale je to pan hrac ale hrac ktory hra stale menej a menej a da sa povedat ze to bude slabsie s pribudajucim vekom nemoze mat kontrakt navysovany neustale...

abstinent

4
2017-10-28 18:38:17

najviac ma serie ten bradaty prizivnik turan.nic nehra a bere plat.najhorsie je to ze nechce odist. kokot jeden.

adriano

5
2017-10-28 18:43:01

Presne tak ako vravis ale zatoto je klub zodpovedny a takto im utekaju miliony.

loptajegulata

6
2017-10-28 18:43:27

najhoršie že takých bradatých príživníkov turkov sú v europe desiatky milionov a nechcú odísť, potvrdzuje stereotyp :D

nepalko

7
2017-10-28 18:54:34

To je čo za hlúposti??? že vedenie,je zúfalé a potrebuje súrne 150 MEGA.. Však minulá sezona bola za posledné roky jediná,čo sme skončili v plusových číslach,čo sa tíka: kúpa a predaj hráčov... Však Neymarov predaj pokryl všetky nové posily + niečo z toho predaja aj zostalo... A to ešte sme získali nového sponzora atd ...

nepalko

8
2017-10-28 19:00:03

Každý rok sme v plusových číslach,aj ked od nás odchádzajú hráči skoro zadarmo(David Villa),alebo úplne zadarmo(Xavi,Alves,Sandro,atd...) aj tak sa znižoval dlh a teraz je tu sezona,kde konečne zarobíme na predajoch a zrazu chýbajú peniaze ??? Hmmm,no zaujímavá politika... Alebo logika ???

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.