Ďalšie kolo sa bude niesť v znamení zápasu proti húževnatým Baskom z Bilbaa. Ide už tradične o náročnú pôdu, kde dokáže zakopnúť nejeden favorit na titul. Zápas bude špeciálny aj pre Ernesta Valverdeho, ktorý sa tak vráti do končín, ktoré dôverne pozná.

V poslednom ligovom zápase na San Mamés dokázala Barca ukopať výhru 0-1, keď sa v 21. minúte dokázal presadiť Ivan Rakitić. Aj tento zápas nasvedčuje tomu, že pôjde o náročné stretnutie proti kvalitnému súperovi, ktorý určite bude pomýšľať na to, aby Barcu ozbíjal hneď o všetky tri body.


Athletic Bilbao

Fanúšikovia Bilbaa musia mať túto sezónu veľmi zmiešané pocity zo svojich miláčikov. Baskovia sa držia s 11 bodmi po 9 zápasoch na 11. mieste s bilanciou 3-2-4. Bilbau sa podarilo doma poraziť Gironu a Sevillu, doma triumfovali nad Eibarom, no za kratší koniec ťahali s Leganés, Valenciou, Las Palmas a Atléticom Madrid. Cez týždeň navyše remizovali 1-1 s Formenterou v Copa del Rey, pochybnosti fanúšikov sú teda na mieste.

Baskom bude chýbať zranený Muniaín, pričom Mikel Balenziaga a Oscar de Marcos sú viac ako otázni.

Predpokladaná zostava: Arrizabalaga - Boveda, Ňunéz, Laporte, Saborit - San José, Vesga - Williams, Garcia, Cordóba - Aduriz

FC Barcelona

Katalánci zatiaľ ukazujú v lige suverénne postavenie, čomu nasvedčuje aj štatistika 8-1-0. Dembélé je síce stále zranený, Suárez s Deulofeuom zas stratení, no mužstvo Ernesta Valverdeho sa stále môže spoliehať na Lionela Messiho a ostatných, ktorí dostali v strede týždňa v zápase proti Murcii zaslúžené voľno. Barca triumfovala nad prvoligistom v pomere 0-3, čím si pohodlne dokráčala ku pokojnému pokračovaniu v Copa del Rey.

Barca sa stále môže spoľahnúť na kvalitnú obranu, pričom však postráda gólovejší útok. Na zápas pravdepodobne nenastúpi Andrés Iniesta, Ousmane Dembélé a otázni sú aj Turan s Vidalom.

Do bránky sa takmer s určitosťou postaví ter Stegen, pričom kryť ho budú Piqué, Umtiti, Semedo a navrátilec Alba. Záložnú radu zrejme vytvoria Rakitić, Paulinho a Busquets, pričom útok sa bude spoliehať na trio Messi, Suárez, Deulofeu.

Predpokladaná zostava: ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitić, Busquets, Paulinho - Deulofeu, Messi, Suárez

Info pre tipérov

foto: bleacherreport, independent, ibtimes

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.