15 miliónov eur. Kúpa šikovného beka za vlády Andoni Zubizarretu sa v dnešných dňoch zdá ako nesmierna krádež. Jordi sa v katalánskom veľkoklube pomaly vypracoval na stálice základnej zostavy, pričom má Barcelony post ľavého obrancu zabezpečený na niekoľko rokov dopredu.

Alba mal síce v posledných rokoch aj slabšie obdobia, no výrazne prevyšujú tie silné, pričom rovnako to vidí aj súčasný lodivod Kataláncov, Ernesto Valverde. Ten prišiel a spravil defenzívu viac kompaktnú a vo veľkej miere mu s tým dopomáha hlavne rýchlonohý Španiel. Ten sa pod novým koučom každým zápasom zlepšuje a v posledných zápasoch to vyzerá tak, že štvorčlenná obrana Valverdeho výrazne prevyšuje kvalitou tú Enriqueho trojčlennú - kde práve Alba ohrieval lavičku.

TIP | Barca hrá nesmierne čisto


Čo je však zaujímavejšie a asi pravdepodobnejšie, Albovi prospel hlavne odchod Neymara. "Bez neho mám viac voľnosti a prirodzenejšie je to pre mňa výhodnejšie," nechal sa počuť reprezentant La Furia Roja.

Hoci zmeškal tri zápasy kvôli suspendácii, Alba odohral túto sezónu už 1245 minút, pričom v základe nastúpil v deviatich zápasoch z 11 a Digne, ktorý je základným kameňom defenzívy francúzskej reprezentácie, veľmi dobre chápe svoju situáciu. Smerom dopredu má Alba navyše oveľa lepšie štatistiky ako minulého roku o tomto istom čase, konkrétne 5 asistencií ku 1, pričom v minulom ročníku stihol v rovnakom období nastúpiť len na 647 minút.

zdroj: marca

s1ck

36
2017-11-13 20:31:17

je to frajer, beha celý zápas hore dole, s Messim si rozumie. Jedine čo neznášam na nom že simuluje a v každom suboji niečo prifilmuje.

Nalim

18
2017-11-13 20:35:23

Jordi je suverenejší a údernejší v útoku a istejši v obrane. Je aj zohratejší so stopérmi. Je dobrou zálohou, keď Jordi absentuje.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.