Reprezentačná prestávka sa skončila a hráči si musia opäť plniť i svoje klubové povinnosti, keď na nich v rámci dvanásteho kola španielskej La Ligy Santander čaká nepríjemný madridský súper Leganés. Podarí sa Kataláncom získať dôležité tri body?

Už zajtra, v sobotu, sa bude Barca usilovať o udržanie si svojej dominantnej pozície na čele ligovej tabuľky. Blaugranas majú po tucte odohraných duelov štvorbodový náskok pred druhou Valenciou a na konkurenčný Real Madrid si vypracovali už úctyhodný dvanásťbodový náskok.

Zaujímavosťou tiež je, že v rámci tohto kola Primery División môže náskok zverencov Ernesta Valverdeho ešte narásť. Pokiaľ totiž Extremadurčanov mančaft získa na Estadio Municipal de Butarque tri body, vytvorí na Los Blancos značný tlak, keďže Zidanovo družstvo nastúpi neskôr proti Atléticu Madrid.

Leganés v posledných dvoch svojich stretnutiach prehralo, no i napriek tomu možno hodnotiť štart do sezóny v prípade tejto ekipy nesmierne pozitívne. Miestami sme dokonca vídali Los Pepineros na samotných vrchných priečkach, zaznamenali totiž na úvod neuveriteľných päť triumfov. Postupom času však ich tempo upadá.

Madridčania sa zatiaľ môžu pochváliť kvalitnou defenzívou. Vôbec najlepšiu obranu v celej lige má v doterajšom priebehu ročníka práve Barca, ktorá inkasovala iba štyri razy, no osem gólov v sieti Leganés možno považovať za solídnych taktiež. Prekonať kompaktnú defenzívu Garitanových zverencov bude výzvou samo osebe.

Pre Leganés je súčasná sezóna len druhou medzi elitou, čoho logickým vyústením boli pred dvomi rokmi bujaré oslavy po akomsi zrušení prekliatia trvajúceho viac ako osemdesiat rokov, počas ktorých tento tím pôsobil v nižších súťažiach. Ešte za väčší úspech však možno považovať to, že sa v najvyššej lige i udržal, hoci to bolo poriadne tesné, keď sa umiestnil na sedemnástom mieste.

V prípade Barcelony sa masívne špekuluje a diskutuje o forme jej ostrostrelca a strojcu úspechov z uplynulých rokov Luisa Suáreza. Uruguajčan sa zatiaľ presadil iba trikrát, pričom na strelecký zásah čaká už päť súbojov. Problém ale spočíva v jeho forme, jeho výkony totiž výrazne zaostávajú za očakávaniami.

Nech už to je ale akokoľvek, Azulgranas sa zatiaľ darí, a to nesmierne. V tejto sezóne zatiaľ stratili iba dva body, čo sa cení obzvlášť berúc do úvahy zlú formu niektorých z jej dôležitých hráčov, medzi ktorých patrí práve aj vyššie spomenutý El Pistolero.

Proti Leganés bude vo svojom živle Lionel Messi, ktorý proti tomuto celku v uplynulých dvoch zápasoch strelil štyri góly. Argentínčan sa v tomto ročníku presadil už dvanásťkrát.

V dueli neuvidíme Sergiho Roberta, Andrého Gomesa a Rafinhu, ktorí sú zranení, a otázny je aj Mascherano, ktorý si spôsobil menšie patálie počas repre brejku. Madridčanom chýba brankár Jon Serantes, otázny je Omar Ramos.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 18. december 2017

Miesto: Estadio Municipal de Butarque, Madrid

Čas: 16:00

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: br, goal
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.