Príchodom Ernesta Valverdeho sa toho v Barcelone zmenilo mnoho. Tlačovky a aj samotné zápasy sú pokojnejšie, keďže kouč nenecháva žiadnu situáciu, aby ho rozrušila, či nahnevala. V šatni Kataláncov prevláda v súčasnosti úplný pokoj.

Hovorí sa, že akonáhle sa 'Txingurri' dozvedel o tom, že sa Javier Mascherano zranil v plnení si reprezentačných povinností, jeho reakcia bola úplne apatická*. Na tvári sa mu objavila iba malá grimasa, pričom vedel, že k dispozícii má Piquého s Umtitim, ktorí majú po štyri žlté karty, a Thomasa Vermaelena, ktorý je 'ako zo skla', má teda ako jediného náhradníka.

Jeho schopnosť obísť prípadné prekážky bez toho, aby sa musel naštvať, alebo stresovať, je jeho najväčšou zbraňou, teda aspoň podľa zdrojov blízkych klubu. Pragmatický až do konca, nikdy nenastavuje hraničné termíny, alebo krátkodobé riešenia, no snaží sa riešiť prípadné problémy deň po dni čo najprirodzenejším spôsobom.

TIP | Luis Enrique študuje ponuky pre nasledujúcu sezónu


Jeho správanie sa nezmenilo ani v lete, keď mu klub oznámil, že nedokáže priviesť ani Coutinha a ani Di Maríu. Neprišla žiadna nahnevaná, či sklamaná tvár. Spôsob, akým vyhodnocuje a rieši situácie je jedna z jeho najväčších devíz. Pohodová povaha Ernesta sa ukázala napríklad aj po zápasoch španielskeho Superpohára. Nebol nahnevaný, nemal unáhlené vyhlásenia ako Pep Segura, ktorý ihneď kritizoval Piquého, no hneď dostal uštipačnú odpoveď od jedného z kapitánov blaugranas, Sergia Busquetsa.

Evidentne tu tak máme otočku o 180 stupňov čo sa týka predošlého manažéra, Luisa Enriqueho, ktorý bol viac inštinktívny, menej flexibilný, neustálne prudký a stále napätý po celé tie tri roky, počas ktorých viedol katalánskeho giganta a získaval si srdcia jeho fanúšikov. Valverde na to ide presne opačne, no ak v nastolenom trende bude pokračovať, aj jeho meno si navždy zapamätajú culés po celom svete.

*apatický - utlmený, pokojný
zdroj: sport-english.com
foto: sme, barcablaugranes

2015treble

6
2017-11-18 11:46:08

Dobrý tréner,keď si ho porovnáme s Enriquem tak dokáže ovplyvniť hru striedaniami,pričom Enrique dával zbytočné rotácie a striedania najmä poslednú sezónu,Valverde vždy vie čo tím potrebuje,keď hráme zle a to väčšinou v druhom polčase je to vidieť a ešte k tomu,že máme zranených hráčov,niektorý bez formy alebo hráčov,ktorí ani nemajú čo hľadať v Barcelone

adriano

1
2017-11-18 12:45:42

Stymto tvojim nazorom treba len suhlasit.Valverde je niekde uplne inde ako enriqe.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.