Juventus a Barcelona odohrali včera zápas, ktorý skončil bezgólovou remízou 0-0. Tento výsledok znamená, že Katalánci si už zabezpečili pohodlný postup z prvého miesta, pričom Juventusu patrí druhá prička v taubľke D a o všetkom sa rozhodne v ďalšom kole, keďže Sporting dokázal poraziť Olympiacos v pomere 3-1.

Pre blaugranas toto stretnutie však znamenalo, že prvý krát vo svojej histórií dvakrát po sebe bezgólovo remizovali, keďže v poslednom kole sa v Aténach opakoval ten istý výsledok. Súčasne klub zaznamenal 16-tu sezónu v rade, v ktorej sa zúčastní v o vyraďovačkách prestížnej Ligy Majstrov. Dosť však bolo faktov, poďme sa pozrieť na to, čo nám zápas so Starou dámou ukázal.

1. Taktický zápas - defenzíva vs. defenzíva

Aj napriek ofenzívnemu potenciálu na strane Juventusu, domáci si za celý zápas nedokázali vypracovať nejakú 100%-nú šancu. Z 10 striel dokázali ohroziť bránku len tri krát, pričom všetky ich strelecké pokusy kryl vo výbornej forme hrajúci ter Stegen.

Útočníci Juventusu dokonca ani veľmi nepressovali hráčov Barcelony a neprejavili väčší záujem o znovuzískavanie lopty a využívanie priestoru na tvorbu protiútokov. Na druhej strane bola defenzíva Turínčanov pevná a nedopustila väčšie ohrozenie svätyne Gigiho Buffona. Suma sumárum, Juventus si bol vedomý svojej tabuľkovej situácie, pričom zaujala hlavne forma veterána Barzagliho, ktorý si obranný val dirigoval výborne, z čoho napokon rezonoval chabý výkon Luisa Suáreza vo finálnej tretine ihriska.

2. Barcelona je v útoku bez Messiho stratená

Denníky po celom svete pred zápasom prognozovali súboj dvoch klubových 'desiatok' - Lionela Messiho a Paula Dybalu. Obaja sú totiž Argentínčania a obaja mohli v tomto zápase zažiariť. Tieto plány však naštrbil Valverde, ktorý nechal Messiho od začiatku zápasu na lavičke, pričom sa dostal do hry až po 56. minútach.

Barcelona sa však v útoku veľmi trápila. Katalánci začali zápas systémom 4-2-3-1 s tým, že Paulinho bol nasadený na pozíciu '10' pod Suárezom, kým Andrés Ineista s Gerardom Deulofeuom dopĺňali útok z krídelných priestorov. Táto zmena mala za úlohu odsledovať, ako sa bude Uruguajčan správať na svojej prirodzenej pozícii. Realita však bola krutá a strelec opäť tápal, keď dokázal vyslať len 2 strely, pričom ani jedna nesmerovala do priestoru brány.

Keď však prišiel Messi, Barcelona zmenila taktiku na 4-4-2 a začala pôsobiť opäť sebavedomo a živo. Argentínčan bol však neustále strážený hráčmi Juventusu, pričom jediné jeho ohrozenie Buffona prišiel po priamom kope, ktorý ale smeroval iba nad brvno svätyne domácich.

3. No Chiellini? No problem!

Pred jedným z najdôležitejších zápasov sezóny vyplávalo na povrch, že taliansky stopér, Giorgio Chiellini, vynechá duel z dôvodu zranenia. Pre Starú dámu to bola určite veľká rana, no Max Allegri bol pripravený na každú situáciu.

Medhi Benatia síce toho túto sezónu síce veľa neodohral, no včera bol určite najlepším hráčom zápasu. Všetka pozornosť síce patrila Ruganimu, ako sa vysporiada s takým súperom, ako je Barcelona, no bol to práve Benatia, kto ukradol túto show pre seba. Maročan bol vždy tam, kde ho bolo najviac treba, pričom jeho vačky po zápase okrem kľúčov a peňaženky obsahovali aj Luisa Suáreza.

Stopér dokázal 8 krát zachytiť loptu, pričom k tomu pridal aj 10 odkopnutí. S úspešnosťou prihrávok na úrovni 97% sa zaradil aj medzi hŕstku hráčov Starej dámy, ktorí zbytočne nestrácali dôležité lopty.

4. Útok Juventusu poriadne sklamal

Gonzalo Higuaín zaznamenal proti Barcelone rovnaký počet striel na bránu ako Rugani a Benatia - jednu jedinú! Suárez síce neodohral najlepší zápas, no z pohľadu Argentínčana to bola katastrofa. 29-ročný útočník Juventusu bol pohltený barcelonskou obranou a zálohou. Jediným jeho svetlým momentom bolo obtočenie sa okolo obrancu Kataláncov, pričom následne poslal loptu vysoko nad brvno ďaleko na tribúnu.

Veľkou stratou pre Bianconeri bola aj chabá forma jeho krídel, a to Douglasa Costu a Juana Cuadrada, ktorí robili príliš veľa kiksov, z čoho rezultovala aj najväčšia šanca zápasu, keď Digne nepochopiteľne hľadal Suáreza, pričom proti sebe mal už len Gigiho Buffona. Krajní obrancovia Barcelony však odviedli skvelú robotu, pričom ich zo stredu dopĺňali Piqué s Umtitim.

Záloha talianskeho majstra však taktiež nehviezdila, keďže Miralem Pjanić a Sami Khedira dokázali v celom priebehu vypracovať len jednu kľúčovú prihrávku - a to dokopy! Katalánci teda dobre pozične bránili, skvelo napádali a prerušili úchvatnú sériu Juventusu, ktorý na svojom štadióne skóroval dovedna v 34 zápasoch v rade.

5. ter Stegen nedopustil, aby blesk udrel do toho istého miesta dvakrát

V minulosezónnom vydaní Ligy Majstrov sa Paulovi Dybalovi podarilo skórovať dvakrát pred domácim publikom pri víťazstve 3:0. Druhý gól bol v podaní Argentínčana výstavným kúskom - na malom priestore si obišiel kužele v podaní obrancov Barcelony a následne zakrútil loptu do ľavého dolného rohu ter Stegenovej brány.

Tentoraz mal Paulo rovnakú príležitosť. Počas stretnutia dirigoval hru Juventusu a podarilo sa mu vystreliť 4x, pričom posledná strela pár sekúnd pred koncom takmer vyhrala Turínčanom zápas. Postupne sme išli do nadstaveného času za stavu 0-0, keď Alex Sandro poslal na Dybalu skvelú prihrávku, ktorú argentínsky útočník dokázal zakončiť. Proti bol však vo veľkej pohode chytajúce Marc André ter Stegen, ktorý loptu vytesnal len na rohový kop.

"Poznáme kvalitu ter Stegena. Je rozdielovým hráčom a brankár Barcelony, až na veci, ktoré nemôže ovplyvniť, musí byť úspešný. V tomto smere to zatiaľ zvláda bravúrne," nechal sa po zápase počuť kapitán Andrés Iniesta, ktorý potvrdil, že spoluhráči majú v Nemcovi veľkú oporu. MAtSove čísla sú pritom v poslednom období neskutočné - z posledných 24 striel chytil 23, čo činí 96% úspešnosť zákrokov!

zdroj: sportskeeda

abstinent

16
2017-11-23 16:09:29

ja sa len divim,co robi higuain v juve,sak to je poleno.

bruno1

32
2017-11-23 16:12:27

Akokeby sme my jedno nemali tiez :D

buldozer

-12
2017-11-23 16:24:58

Atletico ma jedneho tiez, Griezmann je tuto sezonu rovnake poleno.

abstinent

18
2017-11-23 16:35:03

asi si nevidel jeho gol proti as rim.urcite hra lepsie ako suarez

buldozer

6
2017-11-23 17:06:05

Ale to bol jeho najlepsi vykon za 2 mesiace. Cely zapas nehral nic, az v zavere po 2 mesiacoch skoroval a 3x vysunul spoluhraca z coho mal 1 asistenciu.

Hobo

7
2017-11-23 17:48:53

Som sa zasmial. To si trafil presne bruno...

adel

1
2017-11-23 20:20:59

počujte ja nerozumiem bodu 2. leo hral skoro cely druhy polcas gol sme nedali ani sme namali žiadnu sancu, s leom sme tiež pred tym bezgolovo remizovali, ..ja netvrdím nič proti nemu len nerozumiem logike ako to tento zapas ukazal...prave že sa čakalo ako sa to ukaže . tym nehovorím že leo nerozhodne napr. zapas vo valencii, len hovorím že zavahať možme s nim aj bez neho

Patland2

4
2017-11-23 20:58:19

To máš pravdu. Na druhou stranu, za tu pzl hodinu připravil dvě golovky. Bohužel se spoluhráči (hlavně Digne) zalekli, ale jinak by to někomu stačilo na celý zápas;-)

kopanakope

8
2017-11-23 22:30:34

zapas tiez ukazal ze v zaklade hrava ten nespravny Suarez

emiliano

-1
2017-11-24 08:04:58

So Suarézom treba mať strpenie, on sa nájde, teraz má blbé obdobie. Je to hrot, teraz si nesprávne nabieha a sťahuje sa a kombinácie mu nesvedčia. Stratil istotu.Chýba nám jeden útočník a to vidieť, Ney to potiahol, teraz nemá kto.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.