Dnešok začnime na veselšiu nôtu článkom o tom, ako to vyzerá s budúcnosťou nášho milovaného klubu. Valenciu nechajme minulosti a sústreďme sa na to, čo nás čaká v najbližších prestupových obdobiach, rokoch...

My ako fanúšikovia sme si zvykli, že každý rok sme hladní po úspechu našej Barcy. Sezónu čo sezónu dúfame vo všetky možné tituly, pričom v iných ligách bojujú kluby v podstate 'len' o účasť v TOP4. Darmo, zážitok z Guardiolovej Barce nás pohltil a zrejme sme v nej objavili ten najlepší tím, ktorý tento svet kedy videl a preto má každý tréner blaugranas nad sebou ten povestný 'kríž', keďže musí splniť tie najvyššie požiadavky, či už zo strany vedenia klubu, alebo zo strany fanúšikov.

TIP | Abel Ruíz - ďalší klenot La Masie


Každý z nás si musí priznať, že od odchodu veľkého stratéga nastalo trošku sklamanie a útlm. Vláda Luisa Enriqueho síce priniesla to, v čo sme ani nedúfali, no zároveň začala fanúšikov polarizovať. Viacerí z nás si totiž všimli, že si klub osvojil skôr štýl akéhosi 'gálactica', namiesto toho, aby dával šancu mladým. Toto vedenie je presnou propagáciou tejto politiky, čo však viedlo len k tomu, že mnohí priaznivci klubu ostali sklamaní a nahnevaní.

Loď s názvom Barcelona sa cez leto potopila

Tohtoročné prestupové leto zlomilo srdce valnej väčšine fanúšikov Kataláncov, keďže nastal odchod hráča, ktorý mal viesť Barcu do novej éry, keďže mnoho culés požadovalo, aby po Messim konečne vystúpil niekto, kto má na to začať novú epochu klubu.

TIP | Sergio Goméz - budúca hviezda Barcelony?


Štart do sezóny však mužstvu vyšiel, pričom fanúšikov to opäť naplnilo akousi nádejou, aj keď zmiešanou, keďže stále sú v súčasnom kádri slabiny, ktoré treba čo najskôr odstrániť. Všetká čest patrí ale práve Valverdemu, ktorý neurobil nejaké markantné prestupy, ostal nohami na zemi a začal aplikovať na svojej družine to, čo najlepšie ovláda.

Znovuzrodenie La Masie?

Početná kritika z radov fanúšikov prichádzala najmä na posledných dvoch koučoch, ktorí Barcelonu viedli, konkrétne na Gerarda Martina a Luisa Enriqueho. Tí postrádali akúkoľvek empatiu, čo sa týka odchovancov, pričom medzi priaznivcami vládli akési neutrálne nálady. Jednak bolo všetko super, keďže výsledky sa dostavili, no na druhej strane sa volalo po zmene, pričom tá prišla. Valverde sa od svojich dvoch predchodcov pomerne líši. Teda aspoň zatiaľ.

Jeho využívanie mladíkov z mládežníckych štruktúr je presne voda na mlyn pre milovníkov tohto klubu, takže zatiaľ prevláda všeobecná spokojnosť. Vezmime si napríklad prvý zápas proti Murcii v Copa del Rey - na ihrisko sa pozreli až ŠTYRIA mladíci!

TIP | Marc Bombardó - Puyol akadémie


Menovite to boli napríklad Carles Aleňa, ktorý si dokázal uchmatnúť pár minút aj počas minulej sezóny, a Marc Cucurella, ktorý si odohral to, čo od neho bolo požadované. Šou však patrila Josému Arnaízovi, ktorý skutočne zažiaril. Je teda pomerne logické, že po zápase sa začali o Arnízovi písať rôzne špekulácie spájajúce ho s najväčšími európskymi gigantmi.

A presne to vyvoláva medzi fanúšikmi pocity strachu. Vedenie sa tvári, že má všetko premyslené do detailov, aj napriek tomu, že nejedná v rámci klubovej filozofie a tradície. Vyzerá to tak, že vedeniu je jedno čo si želajú fanúšikovia, má svoju vlastnú cestu a vlastné zmýšľanie. Zaujímavé...

Toto je presne výsledok toho, prečo sa hráči ako Tello, Isaac Cuenca, Andreu Fontás a mnohí ďalší nedokázali v klube udržať. Je rozdiel, keď si niekto odohrá v prvom tíme svoje a odíde (Pedro), ako keď vedenie klubu stále ignoruje mládež a tým jej naznačuje, že vlastne nie je 'hodná' nosiť dres FC Barcelona.

Pokračovanie v kapitole #2

zdroj: sportskeeda
foto: thesun, 101greatgoals

kopanakope

20
2017-11-28 08:10:21

chlapci z La masie maju vo svete v dnesnej dobe velmi tvrdu konkurenciu, treba si v prvom rade nenamyslat ze ked som hrac FCB B/tim tak automaticky budem hrat aj za A/tim

sid1

8
2017-11-28 08:25:36

presne tak, staci sa pozriet kolko hracov z La masie v poslednej dobre realne hra na spickovej urovni. Ako hra Bartra,Bojan,Tello,Munir? Podla mna priemer. A to napr Deulofeu bol pokladany za absolutny talent rovnako ako Bojan. Proste rozdiel medzi B a A v Barce je priepastny a to, ze niekto je hviezda v okolo 18 rokov tam neznamena nic. Staci sa pozriet na nasho hraca Stana Lobotku. V 21-tke absolutne dominantny hrac.

sid1

5
2017-11-28 08:25:47

Teraz v Celtu vidiet aky je strasny rozdiel v tom, ci je niekto pri tebe hned alebo ako v slabsich ligach mas dostatok casu.A to si myslim, ze Lobotka tak za 2 roky prerastie Celtu. Sice mozno je to krute voci akademii ale myslim, si ze treba za kazdu cenu vyuzit, ze mame este Lea a dodat k nemu naozaj dobrych hracov. Tak ci tak ked skonci sa ten team bude musiet prebudovat.

cipi

12
2017-11-28 08:29:24

v poslednej dobe super clanky

lovefootball

16
2017-11-28 10:32:32

To, co odohra na ihrisku Andre Gomes, by zvladol aj Carles Alena, o tom som presvedceny.

abstinent

2
2017-11-28 17:10:52

alena by ho daleko predcil

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.