Hráči Barcelony boli po víťazstve nad Murciou spokojní s hrou celého tímu, pričom sme videli aj dvoch čerstvých debutantov. Tí po skončení zápasu opísali médiam svoje pocity.

Paco Alcácer

Zápas a strelený gól

"Musíme sa chovať ako profesionáli a nebrať to na ľahkú váhu. Vyšli sme na ihrisko, aby sme urobili to, čo sme urobili. Našou úlohou je hrať a víťaziť. Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí dnes prišli na štadión, je to úžasný pocit hrať v prítomnosti toľkých ľudí. Z gólu som šťastný, no predovšetkým ma teší práca tímu, pretože bez nej by to takto nedopadlo."

Denis Suárez

Dojmy

"Som veľmi spokojný s našou hrou v celom dvojzápase. Nebolo to jednoduché, vedeli sme, že sa súper uzavrie na svojej polovici. Chcem využiť všetky šance, ktoré dostanem - minúty na trávniku sú vždy dobré."

TIP | Valverde si o Deulofeua strach nerobí

Debutujúci hráči

"Viedli si veľmi dobre. Na začiatku boli nervózni, ale hovoril som s nimi, povzbudil ich a trochu ukludnil. Sú nadšení z hrania v prvom tíme."

David Costas

Debut v prvom tíme

"Teší ma, že som mohol debutovať v tomto klube spolu s najlepšími hráčmi na svete. Na začiatku sa objavili nervy, keď som sa dozvedel, že ma tréner nominoval na tento zápas, ale všetko bolo pekné. Som veľmi šťastný za trénerovu dôveru a patrí mu vďaka, že som mohol trénovať s prvým tímom. Dúfam, že dostanem ďalšiu šancu. Je to výsada byť s týmito hráčmi a hrať po ich boku je ešte viac obohacujúcejšie."

Striedanie za Piquého

"Zaželal mi šťastie. Je to skvelý kolega a mám s ním výborný vzťah."

Oriol Busquets

Debut

"Pracoval som dlhé roky, aby som si splnil tento sen. Bol to krásny zápas, som veľmi vďačný klubu a trénerovi za dôveru. Snažil som sa hrať tak, ako viem. Musím priznať, že som bol rozrušený, keď som sa dozvedel, že nastúpim v základnej zostave. Premýšľal som o všetkom a zároveň o ničom. Snažil som sa to potlačiť a byť čo najkľudnejší. Spoluhráči mi však poskytli veľa podpory, s takým tímom je to oveľa jednoduchšie."

Hoci Oriola Busquetsa nespájajú žiadne rodinné väzby so Sergiom Busquetsom, 18-ročný mladík priznal, že jeho starší menovec mu dal pred zápasom niekoľko cenných tipov.

"Som Busimu vďačný, svojimi radami mi veľmi pomohol. Chcel by som sa jemu a všetkým spoluhráčom poďakovať za všetkú tú pomoc a podporu."

Slová Ernesta Valverdeho

"Tréner mi povedal, aby som hral pokojne, pomohol s presingom a hral najlepšie ako môžem, že s pomocou spoluhráčov všetko dobre dopadne."

Sen

"Mojim veľkým snom je uspieť v Barcelone a urobím pre to všetko."

zdroj: fcbarca.com

foto: fcbarca.com

Jared

6
2017-11-30 14:39:16

Je super keď Busy dáva radu Oriolevi, keď zamaká môže ho kľudne raz nahradiť, ja to tak vidím.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.