V ďalšom ligovom kole sa stretneme s naozaj silným protivníkom - so Celtou pod vedením Juana Carlosa Unzuého, teda pod vedením muža, ktorý dlhé roky pôsobil v tesnej blízkosti Luisa Enriqueho pri kormidle Kataláncov. Vigo je jedným z mužstiev, ktoré v posledných rokoch Barcelone kradli najviac bodov, no dnes sa očakáva, že blaugranas zaberú naplno.

Barcelone sa v tejto sezóne darí. Postúpila z prvého miesta v Lige Majstrov, ďalej suverénne kraľuje španielskej lige a v pohári si bez problémov poradila s treťoligovou Murciou. Zverenci Ernesta Valverdeho tak kráčajú čelom za všetkými možnými trofejami, pričom ich najbližšou prekážkou bude húževnaté Vigo, ktoré sa síce na začiatku sezóny trochu trápilo, no dokázalo sa chytiť a v súčasnosti okupuje stred tabuľky.

Tohto sezónnou výsadou Barcelony je defenzíva. Družina Ernesta Valverdeho túto sezónu inkasovala len 5x, čo je najmenej z TOP5 líg, pričom ter Stegen kráča suverénnym krokom k Trofeo Zamora. Katalánci sa navyše môžu popýšiť najlepším útokom ligy, čo znamená skóre 34:5 a 35 získaných bodov, čo sú neskutočné čísla. 'Txingurri' so svojim tímom však stále nepocítil chuť prehry v tejto sezóne a my pevne veríme, že zajtrajšok taktiež nebude výnimkou!


Čo sa týka Celty Vigo, tá v súčasnej sezóne predvádza pomerne kolísavé výkony. Výhry striedajú prehry a vyzerá to tak, že Unzué ešte stále nenašiel jednoznačný recept na úspech v novom celku. Pozitívom je určite prítomnosť Stanislava Lobotku, ktorý sa už pohodlne usadil v základnej zostave a hru (nielen) na Balaídos si náramne užíva, z čoho rezonuje aj jeho umiestnenie medzi najlepšími mladými talentmi La Ligy.

Mužstvo hostí má jeden z najlepších útokov, keď sa túto sezónu dokázalo presadiť až 24x, pričom však 19 krát inkasovali, čo značí, že nový lodivod má ešte na čom popracovať. V tabuľke sa aktuálne so 17-mi bodmi nachádzajú na deviatej priečke, pričom pri náraste formy by mohli atakovať aj miesta zaručujúce miestenku do pohárovej Európy.

V zostave sa nebude môcť Ernesto Valverde spoľahnúť na štvoricu Dembélé, Turan, Rafinha a Mascherano, no k dispozícii sú Sergi Roberto s André Gomésom, ktorí svoje zranenia už doliečili a sú pripravení do zápasu naskočiť.

Unzué má naopak takmer kompletný káder, keďže zápas s určitosťou vynechá iba Johnny, ktorý si odpykáva trest za karty, no otázny je aj štart Sergia Goméza, ktorý stále nevie, či vyhrá súboj s časom a bude schopný pomôcť svojmu tímu na horúcej pôde Camp Nou.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 2. december 2017 (sobota)

Čas: 13:00

Prenos: Digi Sport 3

zdroj: forcabarca.sk, evysledky.com
foto: moiceleste

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.