Bývalý člen realizačného tímu katalánskeho veľkoklubu verí, že zodpovednou tímovou hrou sa mu podarí zastaviť Barcelonu. Pozitívom preňho je, že sa mu po zranení vracia kľúčový obranca Sergi Goméz.

Sergi Goméz: Fyzicky je pripravený na 100%, jeho prestávka nebola dlhá. Má rovnaké šance hrať, ako zvyšok tímu.

Unikátny zápas: Samozrejme, je skvelé vrátiť sa na miesto, kde som pracoval. Najzaujímavejšie sú udalosti pred zápasom, otázky, ktoré sa ma pýtate, spomienky, ktoré sa znovu vynárajú, ľudia, s ktorými sa znovu stretávam. Ale po začiatku zápasu bude všetko ako obvykle. Vždy som sa v snažil byť profesionálom, v každom tíme, kde som pôsobil.

Ľavý obranca: Z dôvodu že Jonny nemôže hrať a z dôvodu unikátneho herného štýlu Barcy môže dôjsť k určitým zmenám. Nechcem meniť myšlienku hry, len drobné detaily.

Plán na Messiho: Vezmem mu nejaké morské plody, aby zistil či... len žartujem. Problémom je, že ak aj zastavíte Messiho, čo urobíte so Suárezom, Iniestom, Rakitićom, Busquetsom? Musíme sa snažiť hrať tímovo a dobre aj s loptou aj bez nej.

Je minulosť v Barcelone výhodou? Všetko záleží od hráčov, akých máte. Áno, viem čo robili hráči s iným trénerom, je to užitočná skúsenosť, ale tieto dve situácie sú odlišné. Aj keď niektoré detaily môžu byť dôležité, všetko závisí len od toho, čo dáte tímu.

Enrique a Valverde: Obaja prispôsobili svoj štýl hráčom, ktorých majú k dispozícií. Valverdeho veľmi ovplyvnil odchod Neymara, hráča ktorý každý zápas pozitívne ovplyvňoval mnohé aspekty hry. Mal ho nahradiť Dembélé, ale hneď sa zranil. V súčasnosti môže Barcelona hrať viac stredom ihriska.

Obrana Barcelony: Štatistiky sú veľkolepé, ale obrana vždy závisí od toho, čo sa robí v útoku. Barcelona kontroluje zápasy a aj vďaka štvorici obrancov hrajú línie blízko pri sebe. Súperi tak nedávajú mnoho gólov, rozdielový je aj Ter Stegen, ktorý má úžasnú sezónu. Zasahuje zriedka, ale vždy sa jedná o kľúčové okamihy.

Valverde: Keď sme sa stretli a mali sme 21, nenapadlo by mi, že raz budeme obaja tréneri. Ako roky pribúdali, začínal som si predstavovať sám seba v tejto úlohe, ale jeho nie. Vždy to bol skvelý chlap. Veľmi vážny, často ironický, s množstvom záujmov. Pamätám si, ako všade chodil s fotoaparátom a všetko fotil. Dokonca som bol na jednej z jeho výstav. Naše vzťahy sú veľmi dobré.

zdroj: fcbarca.com

foto: fcbarca.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.