Už o približne mesiac bude musieť Barcelona nájsť odpoveď na neľahkú dilemu. Prestupové okno sa opätovne otvorí a Barca sa bude musieť rozhodnúť, ako bude budovať káder pre nadchádzajúce zápasy.

Letné prestupové okno nevyšlo vedeniu úplne podľa predstáv a viacerí hráči, ktorí boli považovaní sa prioritu, na Camp Nou neprestúpili. Príkladom za všetky je brazílsky záložník Philippe Coutinho, ktorého prestup je nesmierne zložitý kvôli vysokej prestupovej čiastke, ktorú anglický klub požaduje.

Hoci má Ernesto Valverde k dispozícií do stredu poľa až osem hráčov, ostáva práve záloha najväčšou slabinou tímu. Osem hráčov na tri posty je skrátka priveľa a najväčším problémom je otáznosť toho, či je kvalita hráčov dostatočná. Ak príde ďalšia posila, len ešte viac zvýši konkurenciu a doplácať nato by mali práve mladí hráči, ktorí potrebujú hrávať. Príkladom je Denis Suárez, veľký talent, ktorý však pre nutnosť rotácie nehráva pravidelne. Suárez je pritom presne vo veku, kedy potrebuje hrávať týždeň čo týždeň.

Rovnaký problém má aj Carles Alena. Hráč pred sezónou dostal dokonca aj číslo dresu pre prvý tím a ukázal sa veľmi slušne v predsezónnej príprave, avšak bez kontinuity skrátka nemá zatiaľ šancu preraziť v A-tíme. Presne kvôli tomu chce športový riaditeľ Robert Fernandez nájsť vhodnú rovnováhu medzi novými nákupmi a mladými hráčmi.

Ak Barca podpíše Coutinha, mladí hráči budú mať limitované možnosti hrania v prvom tíme. To by sa týkalo dokonca aj Sergiho Roberta, hráča, ktorému sa snaží klub už dlhšiu dobu dať nový, vylepšený kontrakt.

Ďalšími hráčmi sú už spomínaný Denis Suárez, u ktorého sa zdá, akoby tréner nebol úplne presvedčený o jeho schopnostiach, a André Gomes. Barca sa podľa všetkého pokúša Gomesa predať. Pred sezónou boli všetky ponuky na prestup mladého portugalského záložníka odmietané, avšak po sérií nepresvedčivých výkonov ho Barca dala na prestupovú listinu. Problémom je, že počet záujemcov o jeho služby drasticky klesol.

Ďalším hráčom s nejasnou budúcnosťou je Rafinha, ktorý sa vracia po nesmierne dlhom zranení a čoskoro by mal začať trénovať s tímom. Hráč by chcel zabojovať o svoje miesto v brazílskom národnom tíme a k tomu by mu mali pomôcť len a len dobre odohraté minúty na klubovej úrovni. Otázkou je, či ich nájde doma v Barcelone, alebo inde.

zdroj: marca.com

foto: goal.com

MAESTROOO

28
2017-12-03 15:05:27

Prečítal som len nadpis ale odpoveď je jednoduchá !!!

Základ by mali tvoriť odchovanci, doplnení o vhodné a premyslené nákupy.

radinho

15
2017-12-03 15:43:15

Ale zase ak chceme byť v popredí medzi inými top mužstvami tak sa nedá spoliehať na odchovancov .

MAESTROOO

13
2017-12-03 16:23:09

Busquets, Messi, Pedro, Iniesta, Xavi, Valdes, Puyol, Pique, Thiago, Denis Suarez, Jordi Alba, Aleix Vidal, Rafinha, Alena, Bellerin, Grimaldo, Fabregas, Nolito, Sandro Ramiréz ... myslíš že sa nedá spoliehať na odchovancov ?

radinho

4
2017-12-03 17:45:45

Hej ale to je nemysliteľné a vedia to aj vo vedení že to tak nejde pretože nemôžu dávať mladíkov z B-tímu v lige majstrov napríklad nastupovať , pretože je veľká priepasť medzi A a B tímami . Kebyže šli aspoň na sezónu na hosťovanie do nejakeho klubu v la lige napríklad ako Denis.

denis_99

4
2017-12-03 17:52:47

Thiago a Rafinha sú stále zranení, Denis a Vidal nie sú odchovanci, Nolito a Sandro nemajú potrebnú kvalitu na Barcelonu, Fabregas tu bol a na základe rôznych okolností sa nepresadil.

Rossel

1
2017-12-03 15:06:10

neviem prečo by to mala byť dilema..pokiaľ sú hráči v Bečku u ktorých je potenciál, nemal by sa hráč kupovať, teda aspoň nie na ten post (Aleňa, Arnaiz, Cucurella..) a dať im poriadnu šancu, kľudne aj 20 a viac zápasov..ak však treba posilniť tím a Bečko neposkytuje hráča, treba ho kúpiť..

Daavid

21
2017-12-03 15:17:12

Problém je v tom, že ak keď treba dokúpiť hráča na nejaký post musíme kupiť hráča svetového formátu a zvyšok týmu by mali tvoriť odchovanci. Hlavne lavičkárov typu Gomes by Barca nikdy nemala kúpiť.

radinho

1
2017-12-03 15:52:01

Kamaráde , už to neni tak ako kedysi

LaBrie

4
2017-12-03 16:52:39

Tak, tak....ked uz kupit, tak len to najlepsie, ake nie je doma. Posledne nakupy okrem par hracov neboli najstastnejsie. Kludne namiesto nich mohli hravat odchovanci a verim, ze by to nebolo horsie. Este by sme kopu penazi usetrili na ozaj svetoveho hraca.

galibier

6
2017-12-03 15:59:52

momentalne potrebujeme najviac noveho rozdieloveho hraca pre zalohu a cest vsetkym sucasnym hracom v acku aj v becku,sucasny kader ho neposkytuje.Takze riesime vlastne mensie zlo,chceme byt na medziarodnej scene konkurencie schopny?chceme..tak ako dalej,nekupovat a davat sance odchovancom,alebo sucasnym hracom ktori dostavaju malo minut,alebo kupit ostrielaneho skuseneho hraca ktory bude plnohodnotnou nahradou za dajme tomu Iniestu a novym impulzom pre nasu hru.Sucasny svetovy trend je skor niekoho kupit,aj ked aj mne je nad slnko jasnejsie ze tie miliony co sa vynalozia na nakup by sa v hierarchii klubu dali vyuzit aj inak..zakladom je urcite troch styroch hracov predat,aby pripadny dalsi prichod tak financne nebolel.Myslim si ze Leo Messi ked predlzil s Barcou zmluvu by mal mat spoluhracov ktori mu pomozu drzat Barcelonu na urovni hodnej jej mena a necakat ze to potiahne dalej viac menej sam alebo s nejakymi ,,Gomesovcami".

radinho

2
2017-12-03 16:00:58

Útok je na tom horšie než záloha ...

Radovan

0
2017-12-03 19:57:10

Dufam ze utok sa zlepsi aspon o uroven ked sa dembele rozohra

barca888

3
2017-12-03 17:55:59

Potrebujeme hlavne stopéra

Federer

0
2017-12-03 18:55:43

Prečo o mesiac ? To už je neskoro. Dnes alebo už pre 2 mesiacmi bolo treba mať hotové prestupy, nekecať o nich verejne a realizovať ich !

Zoro

2
2017-12-04 09:14:37

Súčasný futbalový svet je už niečo iné ako keď sme mu suverénne vládli za čias Jožka Guardiolu, duša tímu bola z našej akadémie. Takáto zostava sa stretne raz za sto rokov. Do futbalu vstúpili boháči z Arábie, Číny a Ruska, tí sa nehľadia na to či v ich mužstvách hrajú odchovanci alebo skúpení legionári, ide im čisto o čo najrýchlejšie získavanie trofejí. My, Real a Bayern ak sme chceli a chceme s nimi držať krok musíme kupovať hráčov, ktorí sú momentálne najlepší na trhu, občas to doplniť talentom z vlastnej akadémie, ale nie ako kedysi keď 6 - 7 odchovancov pravidelne nastupovalo v základe a ďalší traja boli na lavičke, už nie je čas na experimenty. Vypadneš z kolotoča na dve tri sezóny a je zle. My nemáme za sebou nejakého bohatého handrohlava, ktorý doplní straty z LM, my si klub budujeme roky sami, takže sa treba zamerať pri nákupoch na kvalitu a nie kvantitu. V Európe zostávajú už len tri mužstvá, ktoré vlastnia domáci, a to Barca, Real a Bayern. Angličanov poskupovali Arabáši, Američania a Rusi, PSG zasratý handrohlav a Talianov si začínajú rozoberať ryžojedi. peniaze z tel. práv a reklám ich obmäkčili a zatvárajú oči pred porušením pravidiel finančnej fair play...y

Zoro

1
2017-12-04 09:18:10

Myslel som poslednou vetou UEFA a ešte jedno mužstvo som zabudol Juventus, ten je v rukách rodiny Agnelliovcov

Ortiz

0
2017-12-05 08:24:19

Odchovanci, ale TOP zaloznika jako Coutinho potrebujeme taky! protoze se v mladezi asi nenajdu nikdo, kdo by se dostal na takovou uroven Xaviho a Iniesty

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.