Už dnes sa predstavia Katalánci v ďalšom a zároveň poslednom zápase skupinovej fázy thotoročnej edície Ligy Majstrov, v ktorom si zmerajú sily s portugalským Lisabonom. Keďže už má Barca istotu postupu z prvého miesta, zrejme príde jemná rotácia a šancu dostanú aj niektorí hráči z lavičky.

Prvý zápas v Portugalsku dopadol lepšie pre katalánsky celok, ktorý si po výhre 1:0 pripísal dôležité tri body to tabuľky skupiny D. Teraz však majú zverenci Ernesta Valverdeho postup z prvého miesta zaistený, pričom šancu môžu dostať najmä hráči, ktorí toho v doterajšom priebehu veľa neodohrali.


Sportingu ide ešte stále o postup do vyraďovačiek a tak nenechá nič na náhodu a môžme očakávať tú najlepšiu možnú zostavu.

FC Barcelona v doterajšom priebehu sezóny ešte ani raz neprehrala, pričom v lige stále pokračuje na prvom mieste aj po miernom dvoj-zakopnutí zo zápasov proti Valencii a Celte a so skóre 36:7 a päť bodovým náskokom neohrozene vedie ligu. V poslednom zápase sa presadil aj Lionel Messi, ktorí po dlhšej odmlke dal o sebe vedieť a taktiež Luis Suárez, ktorý sa taktiež snaží dostať do svojej najlepšej formy.

Tím Jorgeho Jesusa si v prebiehajúcom ročníku taktiež nevedie zle, keď sa v portugalskej najvyššej súťaži drží na druhom mieste, pričom za prvým Portom je iba o skóre. Pomer 27:8 je taktiež úctyhodný, no uvidíme, čo portugalský celok predvedie na Camp Nou.

Dnešný zápas s určitosťou vynechajú Samuel Umtiti, Rafinha, Dembélé, Mascherano, Turan a Iniesta, ktorí si stále ešte nestihli doliečiť svoje zranenia. Naopak späť je dvojica Semedo-Deulofeu, ktorá pauzovala v poslednom ligovom kole, keď Katalánci iba remizovali so Celtou Vigo 2:2.

Tréner hostí nemôže s určitosťou počítať so službami Jonathana Silvu, ktorý pauzuje kvôli problémom s kolenom a otázny je stav Seydoua Doumbiu, ktorý má taktiež zdravotné ťažkosti.

Tabuľka skupiny D je pomerne dosť zamotaná, keďže postúpiť môže ešte aj Juventus, no aj Sporting. O všetkom rozhodne posledný zápas, pred ktorým sa však Turínčania nachádzajú na 2. mieste tabuľky s 1-bodovým náskokom na portuglaský celok. Pripomíname, že Barcelona sa už kvalifikovala a štvrté miesto aktuálne patrí Olympiacosu, ktorý už nemá ani teoretickú šancu na postup.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 5. december 2017 (utorok)

Čas: 20:45

foto: dailymirror, sportskeeda

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.