Po úspešnom dueli v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Lige majstrov na futbalistov FC Barcelona čakajú opäť i ligové povinnosti. Valverdeho zverenci sa tentokrát vyberú na El Madrigal, kde si zmerajú sily s nepríjemným domácim celkom Villarrealom.

Zajtrajší súboj na štadióne Estadio de la Cerámica, svetu známejší pod názvom El Madrigal, sa bude niesť v duchu dvoch nesmierne silných celkov, ktoré sa prezentujú pohľadným štýlom hry. Svätostánok domáceho Villarrealu, ktorý má vzhľadom na svoju prestíž "iba" približne dvadsaťpäťtisíc miest, bude vypredaný.

Domáci sa nachádzajú v tabuľke La Ligy Santander na šiestom mieste, no fakt je, že ich forma nemá dobrý spád ani náhodou. V posledných dvoch dueloch i napriek veľkému množstvu zranení zvíťaziť nedokázali, ba čo viac, nezískali ani bod, no nič to na ich odhodlaní proti silnému súperovi, samozrejme, nezmení.

Esenciálnou stratou tímu Javiera Calleju bola absencia gólmana Sergia Asenja, hviezdy Žltej ponorky, ktorá má na svojom konte už viac ako stopätnásť štartov. Skúsený rodák z Kastílie si svoj debut odbyl už aj na reprezentačnej scéne, a to priateľským duelom proti Bosne a Hercegovine spred roka. Tento brankár je už ale fit a proti blaugranas by mal nastúpiť, keďže v kádri nechýbal ani počas týždňa pri meraní síl s Nikóziou.

Okrem Asenja mali v uplynulom období zdravotné problémy aj Samu Castillejo, Denis Čeryšev, Nicola Sansone, Rubén Semedo a Carlos Bacca, čo je nespočetne veľa mien, avšak situácia sa začína pomaly stabilizovať. Na zápasovú nomináciu sme v čase písania článku stále čakali, a tak s definitívou tvrdiť, koho neuvidíme ani proti Barce, nevieme.

Ernesto Valverdemu, trénerovi aktuálneho lídra Primery División, zase chýbajú najmä Samuel Umtiti a Javier Mascherano, čo dáva šancu belgickému internacionálovi Thomasovi Vermaelenovi. Do poslednej fázy rekonvalescencie vstupujú i Rafinha a Démbélé.

V zápase medzi minuloročnou druhou a piatou ekipou ligovej tabuľky bude pre hostí kľúčové zastaviť Cedrica Bakambua, nesmierne šikovného dvadsaťšesťročného tvorcu hry, ktorý v aktuálnom ročníku zaznamenal už úctyhodných dvanásť presných zásahov. Jeho sila však automaticky narastá s prítomnosťou Carlosa Baccu, čo je zatiaľ pre spomínané zdravotné patálie diskutabilné.

Zaujímavý bude mať zajtrajší zápas nádych pre kormidelníka Azulgranas Ernesta Valverdeho, ktorý Villarreal v minulosti koučoval. Bolo to pred siedmimi rokmi a zaujímavosťou je, že sa mu podarilo v dueloch proti Barce dosiahnuť cennú remízu 1-1.

Rovnako ambivalentne sa bude môcť cítiť i Denis Suárez, ktorý vo Villarreale zažil rozkvet svojej aktuálnej kariéry. Galícijčan barcelonské vedenie zaujal práve na El Madrigal, a to v sezóne 2015/16. To, či sa do hry dostane zajtra, uvidíme.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 10. december 2017 (nedeľa)

Čas: 20:45

Miesto: El Madrigal, Villarreal, Castelló, Španielsko

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, br, fcb.com
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.