Sergi Roberto si včera prevzal cenu Premi Barca Jugadors, teda ocenenie, ktoré sa udeľuje hráčovi, ktorý dodržiaval pravidlá 'Fair Play' najzodpovednejšie. Sergi bol jedným zo šiestich hráčov, ktorí boli na túto cenu nominovaní - ter Stegen, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto a Messi. 15 hlasov potom rozhodlo o tom, kto si túto cenu prevezme.

Po tom, čo si Sergi prevzal túto cenu, poskytol rozhovor pre Barca TV, pričom bol dotázaný, čo si myslí o žrebe Ligy Majstrov: "Bola tu veľká šanca, že sa stretneme práve s Chelsea. V tejto fáze súťaže sa vám stále ujde ťažké stretnutie."

"To, že sú dobrým celkom, demonštrovali už v minulej sezóne, keď sa im podarilo vyhrať Premier League. Bude to zložité, no tešíme sa a sme šťastní, že si zahráme práve proti Chelsea."

"Majú veľa skvelých hráčov, pričom s mnohými z nich sme zdieľali aj barcelonskú šatňu a šatňu národného tímu. Bude skvelé ich opäť vidieť a dúfajme, že nás nechajú vyhrať!"

TIP | Alcácer si pýta základ


Ďalej sa rozhovor presunul na tému La Masíe, pričom Sergi poznamenal, akú dôležitú rolu mala v jeho vývoji a napredovaní a čo si myslí o ocenení, ktoré práva dostal: "Stále je pre mňa akadémia dôležitá, osobne som mal to šťastie, že som v nej mohol pôsobiť a odkedy som tu, určite urobila veľký krok vpred."

"Zároveň chcem poďakovať všetkým, ktorí zamňa hlasovali. Je to špeciálne vyznamenanie a pocta ju vyhrať. Mnoho hráčov si ju zaslúžilo a nakoniec skončila u mňa, no to je výsledok tímu, takže chcem poďakovať všetkým svojim spoluhráčom. A samozrejme trénerom. Sú mojou súčasťou, to oni ma načili mojim hodnotám, rešpektovať súpera, rozhodcov..."

Následne sa dostal k slovu prezident FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ktorý by si prial, aby Sergi ukončil v Barcelone svoju kariéru: "Robertova oddanosť voči klubu a jeho spoluhráčom a jeho skromnosť, to je to, čo my oceňujeme najviac. Stále bude dôležitým hráčom nášho klubu. Musí tu pokračovať po mnoho rokov [otočí sa na Sergiho] a ty musíš ukončiť kariéru v Barcelonu, lebo to by nás naplnilo veľkou radosťou."

zdroj: sport-english.com
foto: vivabarca

AndreasGerardi

32
2017-12-12 11:12:13

Musim sa priznat, ze dost dlho mi trvalo pokial som pochopil, ze ten chlapec musi ostat a je sucastou Barcelony. Nevedel som mu prijst na meno, pre mna bol velmi vsedny. Ale postupom casu som dosiel k nazoru, ze je velky sympatak a dycha pre to muzstvo. Sice ta vsednost mu ostala ale nikdy v zivote som z jeho ust nepocul nespokojnost ci kritiku. Vzdy si plnil svoje povinnosti viac ako zodpovedne. A preto ho povazujem za velmi dolezity clanok. Touto cestou sa mu ospravedlnujem.

sid1

9
2017-12-12 12:31:32

ono podla mojho druzstvo potrebuje aj ludi co mozno nie su uplne top ale dokazu druzstvu pomoct a nemaju ego v stratosfere.

LaBrie

11
2017-12-12 11:19:54

Roberto je velky srdciar. Tiez davnejsie, ked zacinal, tak sa mu niekedy nedarilo a mal som z toho rozporuplne pocity. Ale casom sa velmi zlepsil, dava do toho cele srdce a snazi sa. Aj to je dolezite, aj ked sa niekedy dari menej, ale nevzdava sa. Takyto hrac ma pravo hrat v Barcelone. A ten clanok o odchode do Realu za vymenu - hlupost ako voda v kosi... :D

galibier

5
2017-12-12 15:29:27

hlavne nech uz hrava tam kde mu to vcelku ide,v zalohe,pravy obranca bol z nudze cnost,ale praveho obrancu uz predsa mame...

Fazy

-1
2017-12-13 07:26:49

Keď sa objavil v zostave Barce, tak mi pripadal ako neostrieľané ucho. Teraz však po určitom čase ho považujem za veľmi podstatnú súčasť Barce. Neviem si predstaviť že prestúpi do iného mužstva.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.