V tíme, akým je Barcelona, len zriedka nastáva situácia, kedy okrajoví a lavičkoví hráči zápĺňajú titulky denníkov, no v súčasnej kabíne si svoju renesanciu užíva viacero hráčov. To všetko hlavne vďaka Ernestovi Valverdemu.

Je zvykom, že hráči ako Lionel Messi, Luis Suárez, Andrés Iniesta, či Marc-André ter Stegen rozhodujú o osude zápasov, pokým ostatní hráči robia skôr takú tú 'špinavú robotu'. Aspoň tak to platilo do terajšej sezóny.

Počas aktuálneho ročníka je hĺbka barcelonského kádra neustále testovaná, no náhradníci bravúrne odpovedajú na ponúknuté výzvy. Je až zarážajúce, ako sa hráči, ktorí boli doteraz mimo diania, dokázali zlepšiť a vystúpiť, keď ich bolo treba najviac.

TIP | Klub sa rozhodol pre Minu


Hovoríme tu najmä o trojici, ktorá v súčasnosti profituje zo zmeny systému a kouča najviac - Jordi Alba, Paco Alcácer a Thomas Vermaelen. Čo sa týka prvého menovaného, on nikdy nebol doslova lavičkovým hráčom, no uňho zavážilo viacero faktorov. Odchod Luisa Enriqueho, teda trénera, s ktorým Španiel veľmi nevychádzal a nikdy sa pod ním necítil dôležitý a odchod Neymara - to sú dôvody, prečo mohol Alba konečne prejaviť svoj potenciál aj v útočnej tretine ihriska.

Spolupráca Alba-Messi

Výkony Jordiho Albu z tejto sezóny nás vracajú do dôb, kedy španielsky bek žiaril najviac. Jeho prítomnosť citíť hlavne v útoku, kde v posledných sezónach nemal veľmi priestor, čo je výhodné najmä pre Messiho, s ktorým sa mu spolupracuje úžasne.

Alcácer začínal sezónu ako zabudnutý hráč, ktorý v prvých mesiacoch ani veľmi nehral, no všetko sa zmenilo v októbri. Dokázal si obhájiť svoju pozíciu v základnej zostave v pohárovom zápase proti Murcii, pričom hneď na to zahviezdil aj v zápase proti Sevilly. To bol ten moment, kedy Txingurri pochopil, že útočník si zaslúži väčšiu minutáž. Krásnym príkladom je aj nedeľňajší zápas proti Villarealu, kde hral španielsky forvard opäť kľúčovú rolu pri dôležitom víťazstve Kataláncov.

Čo sa týka Vermaelena, ten dokázal využiť ponúknuté šance. Zranenia Umtitiho a Mascherana spôsobili, že Belgičan sa predral do základnej zostavy, aj keď sa to predtým zdalo nemožné. Dokázal odohrať päť zápasov po sebe, to je niečo, čo sa mu podarilo naposledy v Arsenale a ukazuje, že je naňho spoľah. Teraz potrebuje už len to, aby mu dali zranenia konečne pokoj.

Očakávania sú vysoké

Vermaelen, Alcácer a Jordi Alba môžu ísť príkladom iným hráčom, ktorí si stále myslia, že presadiť sa je nemožné. Hráčom nestačí iba občas na pár chvíľ zažiariť, musia podávať spoľahlivé výkony na konštantnej báze. To platí hlavne pre hráčov ako Gerard Deulofeu, Denis Suárez, André Gomés, či Aleix Vidal.

Všetci menovaní mali svoje príležitosti, no nedokázali kouča presvedčiť o tom, že si zaslúžia jeho dôveru. Azda až na Denisa Suáreza, ktorý mal zápasy, v ktorých naozaj podal kvalitné výkony, no stále Valverdeho nedokázal presvedčiť. Deulofeu, ako Aleix Vidal a André Gomés, stále zaostávajú za očakávaniami a budú mať čo robiť, aby si získali svoju reputáciu späť.

zdroj: marca
foto: goal, bleacherreport

cipi

-19
2017-12-12 20:20:56

.......

anko1963

9
2017-12-12 21:24:22

-.- --- -.- --- -

okbor

15
2017-12-12 22:48:11

Dal som si tú robotu si to preložiť. A súhlasím.

buldozer

3
2017-12-13 08:22:02

ak sa niekomu nechce lustit, tak tu je http://morse-code.eu/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.