Spolu s argentískym stopérom odchádza jedna časť histórie FC Barcelona, pričom hráčov odchod je viac ako zrejmý. Rozhovory medzi Barcelonou a Hebei Fortune sú podľa posledných špekulácií už uzavreté, pričom oba kluby dospeli k dohode o prestupe. Čínsky klub splnil požiadavky Kataláncov a aj zástupcov 'Jefecita', takže už mu nestojí nič v ceste za tým, aby vkročil do novej etapy svojho života.

Javier dal Barcelone vedieť o svojom záujme klub opustiť už pred piatimi týždňami, pričom si bol vedomý čínskej ponuky a toho, že bude musieť ostať do konca januára. Katalánsky klub mu dal povolenie odísť, hoci veľmi nerád, najmä kvôli zraneniu Samuela Umtitiho. Barca však mala dve podmienky: transfer by mal byť za čiastku 10 miliónov eur, čo by pokrylo príchod Yerriho Minu, a Argentínčan musí ostať aspoň do konca januára, kým sa plne neuzdraví Samuel Umtiti.

Podľa MundoDeportivo Mascherano pochopil to, že Barcelona aktuálne prežíva krízu vo forme zranenia francúzskeho zadáka, pričom sa zaviazal, že obe podmienky budú splnené a sám vyjedná s čínskou stranou požadovanú čiastku. Hebei Fortune akceptovalo protiponuku vo výške 10 miliónov eur, čo je takmer polovica z toho, za čo prišiel Argentínčan do metropole Katalánska v roku 2010.

TIP | Alcácer mimo na tri týždne


Mascherana však nič k odchodu do nového klubu netlačí. S tým, že Čínska SuperLiga začína až v marci, bude mať hráč viac ako mesiac na to, aby sa pripravil na sezónu v novom pôsobisku. Na stole má dvojročný kontrakt, vďaka ktorému zarobí viac, ako tomu bolo v Barcelone - teda viac ako 6 miliónov eur.

A to nie je všetko. 33-ročný hráč sa bude môcť v pokoji pripraviť na svetový šampionát v Rusku a navyše si rozšíri obzory, čo sa týka svojho vzdelania, keďže 'Jefecito' plánuje po ukončení hráčskej kariéry okúsiť aj tú trénerskú. Po tom, čo ukončí svoje pôsobenie v Hebei Fortune, začne argentínsky stopér pracovať na tom, aby sa raz stal veľkým trénerom. Jedným z jeho cieľov je raz viesť prvý tím FC Barcelona.

zdroj: fcbarca.com, lndeportes
​foto: dailymail

Univz1791

26
2017-12-18 17:51:46

Rád by som videl jeho v úlohe trénera,obranu by on riadil,pep mu dal DNA tiki-taka,bolo by to zaujímave :)

micines

top komentár
53
2017-12-18 17:55:23

bodaj by odišiel radsej už Gomes ja sa uz nemozem na neho pozerat radsej nech na tych 25 minut v rozhodnutom zapase dostava šancu Alena ..nie stale dokola tato tragedia

pedo

16
2017-12-18 18:24:28

To isté si myslím aj ja. Z 10 prihrávok 9 dozadu

okbor

7
2017-12-18 21:26:52

To isté robí aj Paulinho, ALE potom je tam, kde má byť a dá gól.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.