Je fér povedať, že kariéra Thomasa Vermaelena vo farbách blaugrana sa zvrtla inak, než ako dúfal sám Belgičan, no zhoda náhod mu priniesla do vienka hrací čas a príležitosť vydobiť si späť svoje renomé, pričom všetci musíme prikývnuť na to, že sa stopér ukázal v plnej paráde. Ba čo viac, Thomas ešte stále nepozná, čo je to prehra v zápase LaLigy.

Počas celého svojho pôsobenia v metropole Katalánska odohral bývalý hráč Arsenalu 16 zápasov v španielskej najvyššej súťaži a ani jednému tímu sa nepodarilo dosiahnuť, aby Thomas opúšťal ihrisko bez čo i len jediného bodu pre svoj tím.

Zranenie Sama Umtitiho spôsobilo Erenstovi Valverdemu mierne problémy, pričom bol nútený postaviť späť do základu už odpísaného Vermaelena. Ten sa však svojej úlohy zhostil na výbornú, dokázal sa rýchlo zohrať s mužstvom, za čo bol odmenený ďalším čistým kontom pre svoj tím a to dokonca v sobotňajšom El Clásicu, ktoré Barca vyhrala jednoznačne 3:0.

TIP | VIDEO DŇA: Vermaelenove deti v akcii


Vo svojej debutovej sezóne v Španielsku sa mu podarilo odohrať iba jeden jediný zápas predtým, ako sa porúčal na hosťovanie do Ríma, v ktorom sa taktiež zásluhou zranení nestihol poriadne predviesť, no cez leto bol pripravený Katalánsko opustiť.

Neskôr odišiel Neymar, čo klubu spôsobilo ďalšie značné komplikácie a proste už neostával čas na to, aby sa našiel schopný potenciálny záujemca o Belgičanove služby, tak si ho Txingurri ponechal ako štvrtého stopéra. Nedostatok zápasovej praxe ho však nepoznačil, hráč sa dokázal vyhnúť zraneniam a v posledných zápasoch doslova herne explodoval.

Vyzerá to teda tak, že už sa naďalej nemusíme obávať Mascheranovho odchodu. Nová posila je zdá sa už na ceste a navyše sa klub môže plnohodnotne spoľahnúť práve na Thomasa, pretože sa stal dôležitým prvkom tímu a platný hráč do rotácie, keďže sezóna je ešte stále veľmi dlhá a nová posila bude potrebovať čas na to, aby sa so zvyškom tímu plnohodnotne zohrala.

zdroj: marca
foto: dailymail

29lolo

5
2017-12-25 23:10:28

https://youtu.be/...

29lolo

2
2017-12-25 23:11:52

:)

adriano

19
2017-12-25 23:21:15

Teraz som cital zaujimavu informaciu z eurofotbal.cz ze vraj citi chystaju dat ponuku za sergia b. 56milionov euro.Ak je to pravda tak je to vysmech panov z citi kedze ma vykupnu klauzulu 200milionov a patri medzi naj defenzivnych zaloznikov.

tominno9

10
2017-12-26 08:14:54

Nečítaj tie bulvárne plátky;)

loptajegulata

5
2017-12-26 02:11:17

Sampaoli trenduje na twitteri, niečo s políciou ale všetko je po španielsky. Dúfam nebude diskvalifikovaný z reprezentácie.

tomessi

6
2017-12-26 09:41:12

Tento chalan sa narodil ako sampion :-)
ale momentalne sa mozeme na neho plne spolahnut, dobre splaca tielahko ziskane trofeje

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.