Ernesto Valverde má za sebou tlačovku pred odvetou pohára proti Celte Vigo. Vzhľadom na výsledok prvého zápasu, otázka postupu je skutočne otvorená. Blaugranas totiž v prvom zápase na pôde Celty remizovali 1:1.

Odveta Kráľovského pohára

"Chceme v zápase dominovať. Vieme, že súper k hre takisto potrebuje loptu a urobí všetko, aby sme ju nemali. Hrá s vysokým presingom, videli sme to už v prvom pohárovom zápase. Navzájom sa nútime do hry na dlhé prihrávky. Myslím si, že Celta v poslednom ligovom zápase na Camp Nou zahrala veľmi dobre, ale my sme mali šance, aby sme víťazstvo strhli na našu stranu. Všetko alebo nič - niektoré mužstvo vypadne. Určite pôjde o pekný súboj dvoch tímov, ktoré sú vo forme."

Coutinho a Dembele - odklonila sa Barca od La Masie?

"Nie, myšlienka je tá istá. Barca sa stále snažila získavať tých najlepších hráčov, množstvo z nich tu hralo. Popritom sledovala aj akadémiu, aby si udržala svoj štýl. Xavi, Iniesta a ďalší sú jedineční hráči a klub pracuje nad tým, aby sa objavili aj ďalší. Niekedy je ich viac, niekedy menej. Nie je to o tom, že stačia len prestupy."

Príchod Coutinha

"Dúfam, že nám pomôže. Môže hrať na mnohých pozíciách a rátame s tým, že sa nášmu štýlu hry prispôsobí. Môže hrať v strede alebo na krídle, dobre si vie poradiť v gólových šanciach, asistuje. Máme radosť z toho, že sa k nám pripojil, myslím, že sa tiež teší. Dúfam, že nám dá mnoho dobrého."

Súčasný káder FC Barcelona

"Mužstvo dobre trénuje, hráči sú vždy v dobrej dispozícii. Hovorí sa o viacerých hráčoch, ale to počas prestupového obdobia. Futbal je taký aký je a okrem toho sme v Barcelone. Zrazu sa hovorí o všetkých prestupových špekuláciách. Spolieham sa na všetkých hráčov, ktorých mám. Ak niekto príde alebo odíde, vydáme vyhlásenie. Stále preferujem väčší káder, väčší ako 20 hráčov."

Prestup Turana

"Nemôžem to potvrdiť. Nebolo by to v poriadku, ak by som na predzápasovej konferencii potvrdil takéto veci."

Zmení sa po príchode Coutinha rozostavenie?

"Uvidíme v budúcnosti. Coutinho stále nemôže hrať a Dembélé môže hrávať na oboch krídlach. Náš štýl však bude podobný."

zdroj: as.com
foto: as.com

UnYsO

20
2018-01-11 09:58:13

Nuž keď príde Mina, tak to bude takmer 30 členný káder. Takže podstatné je zbaviť sa aspoň Turana a Goméza a dať pár mladíkov na hosťovanie. :))

villagesb

8
2018-01-11 10:00:10

"Stále preferujem väčší káder, väčší ako 20 hráčov."
Valverde viackrat hovoril ze preferuje uzsi kader, viac ako 20 ? Tipujem 22. Momentalne mame 25+ Carles Aleňa a José Arnaiz.
To znamena 3-4 musia z kola von.

Fazy

4
2018-01-11 10:18:29

Presne tak a to by mali by5: Delofeu, Turan, Gomés, Vidal, D.Suárez a na odchode je už Mascherano, takže celkove je ich 6 a za tých by sme mohli získať nejaké milióniky na ďalšie prípadné doplnenie kádru. Podľa mňa, keď skončí hosťovanie Marlona, tak toho by bolo treba ihneď stiahnuť do Barce a mužstvo by bolo v celku vyrovnané a kvalitné a na každé miesto by sme mali 1-2 ako záskok.

Fazy

3
2018-01-11 10:19:50

Ešte som zabudol samozrejme za predpokladu, že sa dotiahne prestup Mina.

babuca03

2
2018-01-11 18:54:33

Na českej verzii forcabarca.cz je v nadpise že preferuje menší káder do 21 hráčov, takže Admin oprav to !

Grent

3
2018-01-11 11:32:34

20+ hracov je stale ciastocne aj uzky kader, ak by sme chceli mat na kazdy post aspon jednu nahradu tak je to 22 hracov cize tak 25 by bol ideal podla mna.
Rafinha by mal teraz odist na pol roka hostovat, nech bud chyti formu alebo ak sa znovu zrani tak ho predat potom proste asi. Denis+ Gomes by mohli ostat do leta, aspon teda jeden z nich, prip. predat oboch a povolat Alenu do A uz nastalo.

emiliano

2
2018-01-11 13:27:12

Každý tréner je iný, Pep hovoril, že radšej pracuje s užším kádrom, preto mal rád univerzálov. 2 brankári + 4 stopéri + 3 krajní (zaskočí Roberto) + 6 záložníkov(Raki, Busi, Paulinho,Iniesta,Coutinho, Denis) + 5 útočníkov, úplne stačí, to je 20. Vidal,Gomes, Arda, Deulo,Masch by mali odísť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.