Ernesto Valverde na tlačovej konferencii odpovedal na otázky novinárov pred blížiacim sa pohárovým zápasom proti Valencii. Kouč podotkol potenciál súpera, komentoval odchod Deulofeua a poskytol svoj pohľad na to, či zajtra uvidíme v akcii aj Sergia Busquetsa.

[Marc Brau, BarcaTV] Valencii sa nepodarilo skórovať iba v jedinom zápase v lige. Budete zajtra obzvlášť obozretní? Zoberiete do úvahy aj fakt, že prvý zápas hráte doma?

Nepoznám tieto štatistiky. Valencia má veľmi produktívnych ofenzívnych hráčov. Ihneď po žrebe sme vedeli, že sa stretneme s náročným súperom, ktorý prežíva dobrú sezónu. Na Camp Nou musíme uhrať pozitívny výsledok, lebo Valencia je doma taktiež silná. Čisté konto by bolo iba čerešničkou na torte. Postup do finále je však otvorený a oba zápasy budú pre diváka atraktívne.

[Marta Ramon, RAC1] Aká je perfektná pozícia pre Coutinha?

Môže hrať na viacerých pozíciách - ofenzívny záložník, naľavo, no tak ako v Liverpoole aj napravo a rovnako aj na pozíciách, na akých hráva v národnom tíme. Je veľmi všestranný, dokáže zahrať na viacerých postoch a to je dôvod, prečo sme ho sem priviedli. Jeho všestrannosť nám musí pomôcť.

[Adriá Albets, Cadena SER] Komisia sa pozrie na Piquého výroky po zápase proti Espanyolu, pričom neskôr sa rozhodne, či ho potrestá. Čo si o tom myslíte?

Teraz to počujem prvýkrát, neviem o tom nič, takže zatiaľ to nebudem komentovať.

[Germán García, Radio Nacional] Valencia nemôže počítať s viacerými hráčmi - Guedes, Kondogbia, Garay. Posledný pohárový zápas na Camp Nou skončil siedmymi gólmi na vašom konte. Bude to zajtra iné?

Samozrejme, skóre 7:0 nie je normálne, keď sa stretnú dva tímy z Primera División. Vtedy bola Valencia v zložitej situácii, čo sa zajtra opakovať nebude. Keď vám niekto absentuje, je to najmä v januári veľmi náročné, keďže vtedy sa zvykne hrávať najčastejšie. Taktiež sme hrali dlhú dobu dvakrát do týždňa a utrpeli sme zranenia. Valencia hrala v poslednom zápase pohára až do predĺženia, čo je na nej vidieť. Všetky tímy však musia byť pripravené na takéto komplikácie.

[Helena Condis, Cadena COPE] Ako je možné, že Gerard Deulofeu neuspel v Barcelone?

Netuším, ovplyvnilo to mnoho faktorov. Mal šancu ukázať, čo vie. Rozprávali sme sa a obaja sme súhlasili, že bude najlepšie, ak bude hrávať čo najviac. Musíme zobrať do úvahy aj Majstrovstvá sveta a aj Deulofeu môže byť pre trénera možnosťou. Obe strany rýchlo pochopili, čo je najlepšia varianta. Osobne som zaňho rád a dúfam, že sa mu bude dariť.

[Carles Escolán, Radio Marca] Valencia od vášho posledného stretnutia veľa zápasov poprehrávala, no vy si držíte takmer rovnakú formu. Očakávate odlišný zápas, bude súper slabší ako naposledy?

Domnievam sa, že Valencia hrá podobne. Je však pravdou, že predtým mala za sebou skvelú sériu výsledkov. Teraz hrala veľa stretnutí a môže sa to odraziť na jej výkone. Podľa mňa má stále rovnaký potenciál, ktorý ukázala aj v poslednom zápase proti Realu Madrid. Zápas síce skončil 4:1 pre Madrid, no Valencia bola celý zápas blízko vyrovnaniu. Je to tím skvelý na krídlach, má veľmi organizovanú hru a udržiava si veľmi malý priestor medzi líniami. Hrajú jednoduché 4-4-2, no robia to veľmi efektívne. Zápas bude veľmi náročný.

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Po eliminácii Celty a Espanyolu a po veľkom náskoku v lige, prišiel čas sa sústrediť hlavne na pohár? Počas siedmych dní si totiž dokážete zaistiť postup do finále.

Samozrejme, musíme sa pokúsiť, no nie preto, že by sme mali výhodu v lige, no preto, že semifinále je vždy vstupnou bránou do finále. To isté platí pre všetkých - či už pre Valenciu, Sevillu, alebo Leganés. Nemáte každý deň šancu zahrať si vo finále.

[BeIN Sports] Vyzerá to tak, že Aleix Vidal ostane v tíme. Máte preňho stále miesto, alebo ešte je šanca, že odíde?

V poslednej dobe je tu mnoho špekulácii a je pravda, že síce nenastupuje v základnej zostave, no veľmi nám pomáha príchodom z lavičky. Musíme však zobrať do úvahy, že na Aleixovej pozícii dokážu hrať až traja hráči. Je dobré, že s nami ostáva, lebo nám dokáže pomôcť. Ja verím v to, že nám môže byť ešte viac nápomocný.

[FCBarcelona.cat] Keď plánujete toto stretnutie, beriete ho ako celok 180 minút, alebo to skôr separujete na dva zápasy, pričom ten prvý je dôležitejší, lebo ho hráte doma?

Je to naplánované presne tak, ako ligové zápasy, hoci je pravdou, že v prvom dueli môžete skončiť so špekuláciami, čo však závisí hlavne na výsledku. Ten tím, ktorý prehrá, sa musí pokúsiť o obrat, pričom víťazný tím si plánuje udržať výsledok. Ste však stále v napätí, keď aj keď dominujete, ako v zápase s Espanyolom, tačí jedna chyba a tá zmení všetko.

[Jordi Grau, TV3] V tíme, ktorý disponuje Coutinhom, Iniestom, Messim a Suárezom, prečo je dôležité, aby sa aj obrancovia zapájali do útoku?

Je to rovnaké, ako v ktoromkoľvek tíme. Ak sa pozrieme na Valenciu, aj oni majú krajných obrancov, ktorí sa snažia vyhrať situácie jeden-na-jedného. To isté platí aj pre Real, či Atlético. Vo veľkých tímoch platí, že pozícia krajného záložníka je veľmi dôležitá.

[Jordi Gil, Sport] Barcelona v posledných rokov dominovala v kráľovskom pohári. Badáte ešte na hráčoch túžbu po obhajobe tejto trofeje?

Áno, špeciálne vtedy, keď sme iba krôčik od finále. To isté platí zrejme aj pre Valenciu. Keď sa už dostanete do poslednej fázy, stále viac a viac rozumiete tomu, o čo vlastne hráte. Musíme dať do toho všetko.

[Emilio Pérez de Rosas, El Priódico] Nie sú to síce dva identické stretnutia, no môže vám analýza zápasu proti Alavésu pomôcť naplánovať si zajtrajší zápas?

Valencia je skvelý tím a vedia pohroziť najmä z protiútokov, takže určite vezmeme do úvahy posledné zápasy. Môžu čakať na to, že prežijú naše útoky a potom udrú z protiútokov. V tomto sú asi najlepším tímom ligy. Zápas s Alavésom sme už analyzovali a videli sme, ako sa nás snažili pokoriť.

[Joan Poquí, MD] Môže pokles formy Valencie v lige znamenať, že budú ešte nebezpečnejší v kráľovskom pohári, pretože bude vedieť, že toto je jej najlepšia možnosť na trofej v tejto sezóne?

Nemyslím si, že by to malo byť presne o tomto, je to skôr tá túžba hrať finále. Každý tím je nebezpečný, keď sa jedná o finále. Pravdepodobne sa pokúsia o dobrý výsledok na Camp Nou a doma vydajú zo seba to najlepšie. Takéto príležitosti sa nenaskytnú každý deň, preto ich musíte využiť.

[Pere Gelada, L'Esportiu] Busquets sa nezúčastnil posledného tréningu. Bude schopný zajtra nastúpiť?

Vyzerá, že je v pohode. Busquets a André Gomés mali určité problémy, pričom sa domnievam, že Gomésov prípad je zložitejší, no Busquets zrejme bude schopný nastúpiť.

[Ricardo Rosety, BeIN Sports] Niekedy zo záznamu môžete vidieť veci z prvej ruky. Myslíte si, že po analýze niektorých Suáezových zápasov môžete povedať, že to niekedy preháňa s agresivitou?

Nevidel som presne ten zápas, o ktorom asi hovoríte. Luis Suárez však dáva do hry všetko, snaží sa odviesť pozornosť súpera, aj keď je na ňom nalepený. So všetkými tými kamerami nikomu nič neunikne. Domnievam sa, že je to len jedna z mnoha situácií, nič viac.

V poslednom období prišlo na Camp Nou stále menej fanúšikov. Čo je príčinou a myslíte si, že to nejak ovplyvní tú najdôležitejšiu časť sezóny?

Áno, myslím si to. Už sa to raz stalo proti Espanyolu, pričom fanúšikovia nám veľmi pomohli. Dúfame, že v budúcnosti to bude rovnaké. Naša situácia je dobrá natoľko, že by mala prilákať ľudí na štadión.

[Xavi Riera, Atresmedia] Snažili ste sa mať dobré vzťahy s Espanyolom. Nedeľné derby však bolo označené ako vysoko rizikový zápas. Čo by bolo najlepšie riešenie, ako upokojiť celú situáciu?

Netuším. Každý je taký, aký je. Keď som ja podpisoval kontrakt, každý vedel, čo odomňa môže čakať na tlačovkách. Neviem, ktoré zápasy sú označované s vyšším rizikom a prečo sú takto označované. Chcem len odohrať zápas a urobť každého šťastným.

[David Bernabéu, Deportes Cuatro] V poslednom čase ste sa snažili oba tábory upokojiť, no Piqué len zopakoval svoje slová. Nie ste znepokojený náladou pre derby?

Myslím len na zajtrajšie stretnutie. Nemám čas sa obávať o ďalší zápas, no myslím si, že bude rovnaký ako všetky ostatné.

zdroj: fcbarca.com

Neyo11JR

3
2018-02-01 10:01:21

Ale nie na pravej strane

darkpirate

14
2018-02-01 10:03:26

pan trener

plcd

34
2018-02-01 10:22:56

Klobúk dole.ForzeVilla-perfektný článok,presne napísané kto sa pýtal aj presná odpoveď,nie ako články tzv.jedna tetka povedala,ktoré vyvolávajú len kontroverzie.

ForzeVilla

top komentár
51
2018-02-01 12:14:49

Odkedy ste si vypýtali celé tlačovky, tak na tom makám, aby ste mali čo najlepší prehľad o dianí priamo z prvej ruky ;-)

UpEpic

22
2018-02-01 12:17:01

Veľká vďaka :)

LaBrie

6
2018-02-01 13:48:31

Ovela lepsie, ako par odstavcov. Navyse su to velmi zaujimave veci. Len tak dalej :)

Federer

5
2018-02-01 14:37:03

Vďaka.

Ortiz

7
2018-02-01 10:50:31

Napravo hrat urcite nemuze, to jsme mohli ted proti Alavesu videt. Ocividne mu to nesedelo. Ten frajer nebude centrovat zprava na hlavy ale bude zleva-stredu vymyslet prihravku nebo zakonceni, ktery ma vynikajici

Federer

1
2018-02-01 14:40:08

Dovolí mu Messi zakončovať ? Koľko striel z pozície od 16 do 30 metrov vyslali Messiho spoluhráči za rok ? Sám nemám štatistiku ale myslím že viac ako 5 ich nebolo. Za ROK ! A to Coutinho je fakt kvalitný strelec zo stredných vzdialeností.

Rasto

3
2018-02-01 16:59:53

Myslím, že Leo nikomu nič nezakazuje, jednoducho to vyplýva z filozofie hry FCB.

Ortiz

0
2018-02-01 21:11:25

Asi tak :D nechapu proc by mu mel neco dovolovat Messi :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.