Ani sme sa nenazdali a pred sebou máme zrazu ďalšie katalánske derby, FC Barcelona sa v aktuálnom ročníku už po štvrtý raz predstaví proti svojmu mestskému rivalovi z RCD Espanyol. Podarí sa jej zaznamenať svoj tretí triumf?

V prvom tohtosezónnom katalánskom derby jednoznačne dominovali blaugranas. Na Camp Nou sa zaskvel najmä vicekapitán družstva Ernesta Valverdeho Lionel Messi, ktorý sa prezentoval hetrikom. Po presnom zásahu pridali i Gerard Piqué a Luis Suárez, podčiarkujúc debakel pomerom 5:0.

Narozdiel od duelu zo septembra minulého roka to sedemnásteho januára, tentoraz na RCDE Stadium a v rámci Španielskeho kráľovského pohára, Azulgranas absolútne nezvládli. Espanyol po tom, čo Messi nepremenil výhodu pokutového kopu, zvíťazil 1-0, no favoriti štvrťfinálového dvojzápasu si napokon zaistili postup po domácom víťazstve výsledkom 2-0.

V zajtrajšom súboji, ktoré bude hostiť Estadi Cornella-El Prat sa môžeme tešiť na ďalšie futbalové galapredstavenie v podaní oboch mužstiev. Vzhľadom na prijateľný čas, rodinám s deťmi dostupných 16:15, možno iste očakávať vypredaných všetkých štyridsaťtisíc miest.

Proti Espanyolu v akcii neuvidíme trojicu futbalistov barcelonského prvého tímu, zranení sú aj naďalej Thomas Vermaelen a Ousmane Dembélé a mimo nominácie zostáva i André Gomes. Portugalský internacionál síce medzičasom dostal zelenú od lekárov, no Txingurri nechce nič unáhliť. V nominácii naopak nechýbajú najnovšie letné akvizície, na debut čakajúci Yerry Mina a Philippe Coutinho.

Kormideník Periquitos Quique Sánchez Flores na druhej strane nemusí riešiť problémy žiadne. K dispozícii má plný svoj káder a tento skúsený päťdesiatdvaročný tréner tak môže proti Barce naplno využiť svoju tvorivosť. "Zajtra to na trávniku bude do veľkej miery o emóciách. Budeme musieť krotiť vášne, proti takémuto typu súperovi musíte mať sily počas celého zápasu. Treba sa vyzbrojiť inteligenciou, srdiečko stačiť nebude," komentoval na tlačovej konferencii.

Espanyol to na Barcu vie. Barcelonská prehra v Copa del Rey bola pre ňu vôbec prvou porážkou od Španielskeho superpohára z augusta minulého roku, a tak si zajtra bude musieť dávať obrovský pozor i tentoraz. Kľúčovým faktorom azda bude opäť druhý polčas, ktorý je v súčasnej sezóne najväčšou zbraňou úradujúceho vicešampióna La Ligy Santander.

V skvelej forme je hneď viacero hviezd FCB, vrátane ten najjagavejšej. Lionel Messi v uplynulých desiatich dueloch skóroval hneď desaťkrát a päť ráz si na svoje konto pripísal i gólovú asistenciu. Po nepresvedčivom začiatku roka sa naštartoval aj Luis Suárez, ktorý si prednedávnom prevzal cenu za hráča mesiaca Primery División. El Pistolero v posledných šestnástich meraniach síl zaznamenal hneď šestnásť presných zásahov.

Najlepším strelcom Espanyolu je Gerard Moreno, dvadsaťpäť rokov starý rodák z Katalánska, ktorý je príznačný svojou šikovnosťou, hoci nevyniká výškou ani fyzickými schopnosťami. Defenzíva Barcy si ho bude musieť ustrážiť stoj čo stoj.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 4. február 2018 (nedeľa)

Čas: 16:15

Miesto: RCDE Stadium, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, br
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.