Už zajtra v podvečerných hodinách sa futbalisti FC Barcelona na ligovej scéne posnažia po nedávnom katalánskom derby, v ktorom sa zrodila remíza 1-1, o návrat na víťaznú vlnu. Pred svojím domácim publikom sa blaugranas predstavia proti Getafe.

V poslednom dueli najvyššej španielskej ligovej súťaže La Ligy Santander aktuálny líder z Barcy zaváhal, keď na horúcom RCDE Stadium boli diváci svedkami vyrovnaného stretnutia a remízového výsledku. Za spomenutie však rozhodne stojí i fakt, že súboj medzi blaugranas a Espanyolom sa odohral v hrôzostrašných podmienkach, keď metropolu Katalánska sužoval mohutný dážď.

Valverdeho zverenci sa evidentne na rozmočenom trávniku trápili a zlyhávala im ich prvotná stratégia, plynulý prechod do útoku cez stred poľa. Po presnom zásahu Gerarda Morena to dokonca dlho vyzeralo tak, že nezískajú ani bod, no na hranici osemdesiatej tretej minúty sa gólu dočkali predsa. Po štandardke sa presadil Gerard Piqué.

Barcelona si náladu vylepšila počas týždňa, keď sa priblížila za uskutočnením svojho ďalšieho sna, dostala sa do svojho piateho finále Copa del Rey v rade. Azulgranas si poradili s Valenciou a o titul sa pobijú so Sevillou, ktorá zdolala prekvapenie z Leganés.

V zajtrajšom zápase bude Getafe dbať na svoju solídnu defenzívu, keď v súčasnom ročníku družstvo z Madridu inkasovalo iba dvadsaťjeden ráz. Nováčik Primery División je aktuálne jedenásty a na Camp Nou cestuje v dobrej forme, v posledných piatich stretnutiach s náročnými súpermi získal šesť bodov. Trikrát remizoval, body si rozdelil s Bilbaom, Sevillou aj Leganés, porazil Málagu a prehral na pôde Atlética.

Najlepším strelcom Azulones je Ángel, ktorý sa presadil v osemnástich dueloch osem ráz. Darí sa aj päťgólovému Molinovi, no v prípade Getafe je nutné hovoriť v prvom rade o skalopevnej defenzíve. Jej jadro tvoria gólman Guaita a obrancovia Cala, Dakonam Djene, Pachecho a Damián Suárez, ktorí odohrali prakticky všetky doterajšie súboje.

To Barcelona zažíva vo svojich zadných radoch menší lazaret. Nevedno, kto nastúpi v jej strede obrany, no jedna vec je istá, zranení sú Piqué a Vermaelen a vykartovaný je Umtiti, keď tak bude musieť extremadurský kormideník ukázať i trochu kreativity. Najpravdepodobnejšie je to, že v hre uvidíme Yerryho Minu a Lucasa Digna.

"Barcelona je skvelým mužstvom s najlepšími futbalistami sveta, ktorí sa zakaždým usilujú o zisk všetkých titulov. Toto družstvo nás nesmierne fascinuje. My ale chceme pokračovať v trende, v ktorom sme začali, nechceme sa vzdať nášho cieľa dobýjať súperovú bránu," povedal na predzápasovej tlačovke José Bordalás, kouč Getafe.

O tom, že na Barcu vôbec nečaká jednoduché meranie síl, hovoril i Ernesto Valverde. "V prvom stretnutí s Getafe to pre nás bolo náročné, museli sme otočiť výsledok a toto stretnutie nás poriadne nakoplo. Getafe je súper, ktorému ostatné tímy nezvyknú dávať veľa gólov. Dobre bránia a sú veľmi blízko zónam zaručujúcim európske poháre. Pre nás je to veľmi nebezpečný zápas," konštatoval. Rozhodne sa máme na čo tešiť!

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 11. február 2018 (nedeľa)

Čas: 16:15

Miesto: Barcelona, Camp Nou

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.