Ernesto Valverde musí riešiť ďalší obrovský bolehlav. Pred jedným z kľúčových týždňov svojej ekipy sa musí rozhodnúť, či nasadí once de gala už v sobotu, proti vo forme hrajúcemu Eibaru, alebo svoje hviezdy pošetrí na utorkové stretnutie s Chelsea.

Po tom, čo v posledných dvoch ligových súbojoch FC Barcelona iba dva razy remizovala, keď si body delila zhodne s Espanyolom i Getafe, sa jej náskok na čele tabuľky La Ligy Santander zredukoval na sedem bodov. Katalánci sa však už v utorok predstavia proti Chelsea, a to len tri dni po jednom z nesmierne dôležitých zápasov v Baskicku, kde narazia na Eibar.

Valverde sa musí v nasledujúcich hodinách rozhodnúť. Taký Piqué má napríklad zdravotné problémy od derby s Espanyolom. Uvidíme ho v hre už cez víkend alebo bude oddychovať, aby bol pripravený v Londýne? V prípade, že bude fit Vermaelen a aj naďalej budú k dispozícii Umtiti a Mina, pravdepodobne Txingurri zvolí alternatívu číslo jeden.

Ďalšiu dilemu predstavujú pre Valverdeho krajní obrancovia. Prvými voľbami sú Alba a Sergi Roberto, zatiaľ čo náhradníkmi sú Digne a Semedo. Všetko nasvedčuje tomu, že v hre proti Eibaru uvidíme akýsi mix.

Zrejmé je však to, že v akcii bude najdrahšia barcelonská posila Philippe Coutinho. Brazílsky stredopoliar hrať v Lige majstrov nemôže, a tak bude dobrou alternatívou, kým Iniesta bude môcť naplno oddýchnutý vyštartovať do duelu s Londýnčanmi. Vpredu ale azda uvidíme Messiho a Suáreza v oboch meraniach síl, po ich boku zrejme bude Dembélé či Alcácer.

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Zubohryz1

37
2018-02-15 07:50:23

Coutinho musi hrat proti eibaru, nakolko Iniesta zas bude hrat proti chelsea

Panterov

8
2018-02-15 08:17:16

Ter stegen
Semedo. Mina. Umtiti. Digne
Busquets
Paulinho. Denis suarez/rakitic
Coutinho
Dembele. Paco

Mozno to je sebevrazda ale ja by som to riskól !
Athletico ma este tazke zapasi a na 3-4 v tabulke nemusime pozerat.
Messiho a Suareza a iniestu by som posetril
Keby bol Thomas Vearmalen fit dal by som ho namiesto Umtitiho
A valverde da podla mna silnu zostavu

kaspec22

15
2018-02-15 08:53:37

Umtiti hrát musí, protože odpočíval minulý zápas a Messi by měl hrát taky aspoň 60 minut. Jinak souhlasím.

Fazy

5
2018-02-15 12:11:31

Tak Tvoj návrh je naozaj obsolútna samovražda. Obrana a záloha by sedela ale útok Coutinho, Dembele a Paco je nezmysel. Coutinho zatiaľ nechytil pohodu, Dembeleé hrá v kríze a v obave, že sa zasa zraní a Paco po zranení je absolútne nepresvedčivý. V útoku musia hrať Messi a L. Suárez. Len nedajbože, že Valverde pošle na trávnik Gomésa, lebo ma trafí šľak !

LaBrie

5
2018-02-15 10:39:27

Na zaciatok nasadit v ramci moznosti to najlepsie a podla stavu rozumne striedat. Nemozeme si dovolit ziadnu stratu bodov.

fantomas

10
2018-02-15 11:01:43

Piqué až do zápasu s Chelsea - v tom zápase musí hrať. Na Eibar stopéri Umtiti-Mina (prípadne Vermaelen namiesto niektorého z nich dvoch).
Kraje Alba a Sergi. Ale nevadil by ani Semedo. V zálohe Sergio, Raki, Cou a Paulinho. A útok Leo so Suarézom.
V prípade dobrého výsledku striedať kľúčových hráčov čo najskôr (60. minúta).

Michal017

4
2018-02-15 13:49:21

Představte si, že by dal proti Chelsea do základu Gomese :DD V tu chvili bych otevřel okno a vyskočil.

abstinent

2
2018-02-15 14:06:05

no to by bolo celkom v pici :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.