Futbalisti FC Barcelona odcestovali na Ipurua, kde čaká na aktuálneho lídra tabuľky španielskej ligovej súťaže neľahké stretnutie proti domácemu Eibaru. Pozrime sa spolu na všetko, čo o tomto zápase potrebujete vedieť.

Manažér barcelonského prvého tímu čelí neľahkej dileme. Katalánci už v utorok v rámci prvého duelu osemfinálového dvojzápasu putujú do Londýna, kde na nich čaká Chelsea, no ešte pred tým musia zvládnuť súboj s Eibarom. Ernesto Valverde sa teraz musí rozhodnúť, či svoje najväčšie hviezdy zajtra pošetrí, alebo nie.

Blaugranas majú na svojho súpera z pohárovej Európy zaujímavé spomienky, dobre si stále pamätáme, ako po dramatickom priebehu semifinálového dvojzápasu Barcelončania získali v sezóne 2008/09 treble. Mali by však staviť Katalánci všetko na jednu kartu?

V lige má Barca stále komfortný náskok, po remíze s Getafe však druhé Atlético stráca už "len" sedem bodov. Najväčší rival Azulgranas v podobe Realu Madrid je v súčasnosti štvrtý, pričom na Txingurriho ekipu stráca sedemnásť bodov (hoci so zápasom k dobru).

V kádri vicešampióna uplynulého ročníka Primery División pre duel s baskickou ekipou chýba štvorica nepovolaných futbalistov. Z rozhodnutia trénera na samotný sever Španielska necestujú Denis Suárez, Paco Alcácer a v nominácii po tretí raz za sebou chýba aj André Gomes. Pre zranenie i naďalej absentuje Thomas Vermaelen.

Pre culés je naopak dobrou správou skutočnosť, že minulosťou je lazaret v defenzívnych radoch. Po tom, čo bol zranený Piqué, je už skúsený futbalista fit, zatiaľ čo na ligovej scéne po minulotýždňovej suspendácii opäť budeme môcť uvidieť aj Samuela Umtitiho.

Jedno je isté, pokiaľ sa nestane nič nezvyčajné, na Ipurua Municipal Stadium zajtra v základnej jedenástke uvidíme Philippa Coutinha. Brazílčan nemôže pre pravidlá UEFA štartovať cez týždeň v Lige majstrov, a tak by bola jeho absencia skôr prekvapením.

Čo sa týka nášho zajtrajšieho súpera, Eibar prežíva ďalšiu nesmierne podarenú sezónu. Baskovia sú aktuálne siedmi a pred začiatkom kola strácali na šiestu Sevillu len jeden bod. Vo svojom poslednom domácom stretnutí porazili Armeros práve Andalúzanov, a to pomerom 5-1. V uplynulom kole si zase mužstvo Josého Luisa Mendilibara poradilo najtesnejším rozdielom s Leganés, pripisujúc si na svoje konto desiate tohtosezónne ligové víťazstvo.

Eibaru bude chýbať dvojica futbalistov. Významnými stratami celku so sedemdesiatosemročnou históriou sú zranení útočník Sergi Enrich a stredopoliar Fran Rico. Otázny je aj štart obrancu Paula Olivieru.

Duel s Barcelonou bude pre manažéra domácich zápasom s poradovým číslom sto na lavičke Armagiñak. José Luis Mendilibar má na svojom konte tridsaťšesť výhier, dvadsaťštyri remíz a jeho tím tridsaťdeväť ráz remizoval.

Zaujímavosťou je, že Eibar je obľúbenou obeťou Lionela Messiho, vicekapitána FC Barcelona. Argentínska superhviezda proti tomuto súperovi zaznamenala presný zásah v každom jednom zo šiestich zápasov, celkovo ich má na svojom konte dvanásť. Nám neostáva nič iné ako veriť, že tieto čísla zajtra ešte vylepší.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 17. február 2018 (sobota)

Čas: 16:15

Miesto: Ipurua Municipal Stadium, Eibar

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, goal
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.