Vedenie FC Barcelony strávilo stredajšie ráno prípravami ohľadom toho, akým spôsobom bude vzdaná pocta zosnulému Enriquemu Castrovi Quinimu.

Quini, jeden z najlepších útočníkov FC Barcelony 80. rokov 20. storočia a symbol Španielskeho futbalu, no najmä klubu jeho života, Sportingu de Gijón, skonal v utorok v noci vo veku 68 rokov po srdcovom infarkte.

Okamžite boli vyslovené prejavy úcty a úprimnej sústrasti rodine zosnulého Astúrskeho futbalistu, v čele so Sportingom de Gijón, ku ktorému bol Quini až doteraz spätý. „El Brujo“ bol najlepším a najvýznamnejším klubovým ambasádorom, aj kvôli jeho legendárnej streleckej efektivite, ale najmä kvôli jeho láskavosti a vľúdnosti.

Barca okrem iných vecí pripravuje audiovizuálny akt vzdania pocty, ktorý prebehne pred nedeľňajším zápasom s Atléticom Madrid, a tiež je v kontakte s rodinou zosnulého, aby sa s ňou na priebehu vecí dohodla.

Rovnako, ako už bolo oznámené prezidentom Josepom Mariom Bartomeuom, ktorý verejne vyjadril úprimnú sústrasť, Barcelona upravila svoje plány tak, aby mohla pod hlavičkou prezidenta vyslať do Gijónu delegáciu, ktorá pomôže s udalosťami pripravovanými za účelom uctenia si pamiatky Enriqua Castra Quiniho.

Vychutnajte si 10 najlepších gólov Quiniho v drese Barcelony.

zdroj: sport.es
foto: archív fcbarcelona.com
video: youtbe.com

LaBrie

5
2018-03-01 12:48:32

Ten posledny je najkrajsi :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.