Návšteva Matthijsa de Ligta v Barcelone vyvolala vlnu špekulácií o jeho príchode na Camp Nou. Hráč sa teraz k zisteniam novinárov vyjadril aj verejne. Mladý obranca aj napriek dobrým výkonom zostáva pokojný.

De Ligt v rozhovore pre klubovú televíziu Ajax TV uviedol dôvody svojej návštevy hlavného mesta Katalánska hneď po odohraní dvojice priateľských zápasov vo farbách reprezentácie Holandska. Médiá okamžite začali písať o tom, že o jeho služby má záujem katalánska Barcelona. De Ligt však veci vysvetlil.

"Tá cesta vyvolala špekulácie o možnom prestupe. Viem, že teraz si ľudia myslia, že moja návšteva v Barcelone znamená niečo viac. Bol som tam na výlete s mojimi priateľmi. Viem, že množstvo ľudí má iný názor, ale ten výlet som si objednal už pred nejakým časom. Mal som dva voľné dni a využil som ich, aby som dobil batérie."

De Ligt bol na La Ramble vyfotografovaný s rodinou Kluivertovcov. S Patrickom Kluivertom sa na fotografii objavil aj útočník Justin, ktorý nedávno priznal, že hrať za Barcelonu je jeho snom. Na fotke môžeme vidieť aj malého Shanea Kluiverta, ktorý aktuálne pôsobí v akadémii FC Barcelona.

De Ligt v rozhovore pre Ajax TV komentoval aj pochvalu, ktorá sa mu dostala za posledné vystúpenia v reprezentácii Holandska.

"V prvom zápase sme zahrali o niečo horšie, keď sme prehrali s Anglickom, ale v zápase proti Portugalsku sme sa odprezentovali lepšie, vďaka čomu sme po sebe zanechali pozitívny dojem. Nikdy predtým som v oficiálnom zápase nezaznamenal dve asistencie a tak som veľmi spokojný. Už viem ako funguje názor verejnosti na tému hráčov. O mnohých veciach sa preháňa, panuje tu boom, ale ak sa odohrá jeden slabší zápas, dobrá atmosféra zaniká. Sú to neustále vzostupy a pády."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.