Barcelonskí odchovanci sú stále jednými z najlepších v Európe a svoje o tom vie aj samotný Real Madrid. Ten sa po novom zacielil aj na šikovného útočníka Barcy B, Abela Ruíza, ktorý sa v tejto sezóne postupne pretláča do tímu Gerarda Lopéza. 

A niet sa čo čudovať. Mladík má výkupnú klauzulu na úrovni chabých 3.5 milióna eur, pričom táto položka bola pre Madrid zrejme veľmi lákavá. Klub pod vedením Florentina Pereza však vyšiel naprázdno, keďže Abel sa sústreďuje iba na katalánsky veľkoklub a obe strany sa už dokonca dohodli na predĺžení spolupráce.

Klub totiž stále bolí odchod Sergia Goméza do Borussie Dortmund za 3 milióny eur, keďže mladík bol veľkým prísľubom do budúcna. Odchod Ruíza by bol pre tím však fatálny, keďže mladý útočník sa zlepšuje míľovými krokmi a už vo veku 18 rokov patrí medzi opory rezervného tímu.

Pokus zo strany Madridu bol však o to zákernejší, keďže oba kluby majú medzi sebou džentlmenskú dohodu o tom, že nechajú svoje akadémie na pokoji a nebudú sa pokúšať lanáriť si navzájom mladé talenty do svojich štruktúr. 'Pusinky' však v poslednej dobe zašli ešte ďalej. Nielen že porušili slovnú dohodu o ponúkaní kontraktov, navyše začali sledovať dvoch hráčov pôsobiacich v španielskej U-17 a to Matteu Jaumeho a Juana Mirandu, ktorí súčasne hrávajú v mládežníckych tímoch Barcelony.

Barca však môže byť pokojná, keďže ochvíľu s Ruízom predĺži kontrakt, pričom súčasne stúpne aj jeho výkupná klauzula, čo by mali obe strany oznámiť ešte tento týždeň.

zdroj: sport-english.com
foto: barcablog.com

mikimi122

top komentár
58
2018-04-05 18:31:52

Škoda, že im to nemôžeme vrátiť, lebo v ich akadémii nie je z čoho vyberať.

Genius79

34
2018-04-05 18:33:02

Pravda :DD

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.