Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde má za sebou pred zajtrajším súbojom proti AS Rím tradičnú tlačovú konferenciu. Jeho zverenci si s Giallorossi zmerajú sily v rámci prvého súboja štvrťfinálového dvojzápasu Ligy majstrov. 

Vyrovnaný dvojzápas

"Sledujúc stretnutia, ktoré odohral Rím v skupinovej fáze, a to, ako si počína v Serie A, to, že sú vo štvrťfinále, ma neprekvapuje. Toto mužstvo je skvelé v útoku a kompaktne bráni, máme pred sebou atraktívny dvojzápas. Naším cieľom je postúpiť."

Dôležitosť oboch duelov

"Úprimne povedané, pochybujem, že by na tejto úrovni mohol rozhodnúť už prvý zápas. Oba súboje sú plné napätia. Bolo by zaujímavé neinkasovať a triumfovať zároveň, ale uvedomujeme si, že jedno kvalitné stretnutie dostačujúce nebude, naopak, potrebujeme dva duely."

Busquets

"Včera trénoval a očakávame, že sa na tom nič nezmení ani dnes. Je to dôležitý hráč tak pre nás, ako aj pre národný tím. Dúfame, že s ním zajtra budeme môcť počítať. Je prirodzené, že nám chýba, je to nesmierne dôležitý futbalista, neviem síce, či tak veľmi ako Messi, ale veľmi dôležitý určite."

Iniestova budúcnosť

"Do týchto chvíľ som nad žiadnou stratégiou neuvažoval a nemyslím si, že by to niečo zmenilo. Andrés dobre vie, že ho tu chceme, no rozhodnúť sa bude musieť tak či tak on sám."

Dá sa viac stratiť ako získať?

"Nepovedal by som. Nemôžeme stratiť vôbec nič, nič sme totiž nevyhrali. Nemyslím si, že by sme v šatni Rím podceňovali. Môže sa síce zdať, že niektoré tímy vyhrávajú vopred, už len pre svoje meno, ale tak to nie je."

Suárezove suchoty v pohárovej Európe

"Je vôbec nejaký zápas, v ktorom by Suárez nebol motivovaný? Som si istý, že ho uvidíme opäť v jeho najlepšej verzii, v tej, ktorú od neho potrebujeme. To, že zatiaľ nestrelil gól v Lige majstrov, je len a len vecou náhody. Ešte pred niekoľkými mesiacmi ste sa ma pýtali na jeho suchoty v lige, no zrazu začal skórovať, a tak sa teraz to isté deje tu. Je to totiž futbalista, ktorý sa s gólmi spája."

Tituly

"Veľmi dúfame, že sa nám niečo podarí vyhrať. Zatiaľ sme však nezískali nič. Chceme bojovať o všetko, čo môžeme, pravdou je, že máme obrovské ambície, to, či ale získame tituly, sa uvidí."

Zdroj: marca
Foto: marca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.