Jordi Alba, krajný obranca FC Barcelona, včera podvečer predstúpil pred novinárov, aby sa zúčastnil tlačovej konferencie pred stretnutím s Rímom. Hoci celý futbalový svet považuje blaugranas za jednoznačných favoritov, španielsky reprezentant bol svojimi vyhláseniami zdržanlivý. 

Dôležitosť čistého konta

"V aktuálnej sezóne sa nám podarilo udržať si čistý štít už niekoľkokrát, je to pre nás nesmierne významný údaj. Takmer vždy sa nám podarí skórovať, no neinkasovať je dôležité rovnako, a to obvzlášť v takomto dvojzápase, keď začíname v domácom prostredí."

Ako sa správať ako favorit

"Toho, že sme skvelým mužstvom, sme si dobre vedomí, rovnako tak ako toho, že za predpokladu, že hráme na svojej štandardnej úrovni, dokážeme poraziť hocikoho. Pred sebou ale máme Rím, ktorý skončil vo svojej skupine na prvom mieste, a to aj napriek tomu, že v nej pôsobili tiež Atlético a Chelsea. Musíme hrať tak, aby sa to páčilo našim priaznivcom, ktorí pre nás budú istotne obrovskou podporou."

Umtitiho budúcnosť

"Samu je hráčom, ktorý od chvíle, keď prišiel, nesmierne dozrel, stal sa z neho špičkový futbalista. S naším tímom sa neuveriteľným spôsobom zžil, všetci, čo sme tu, na to máme nejaký dôvod, je to preto, lebo tu byť chceme."

6-1 proti Argentíne

"Bol to fantastický výsledok, ale v prípade, že sa stretneme na Svetovom šampióne, podobné to nebude ani náhodou. Nič to však nemení na tom, že tento zápas vnímame pozitívne"

Messi

"Nie som niekto, kto by mal hovoriť o ich veciach, oni majú svoj vlastný názor, no my všetci, ktorí hráme po jeho boku každé tri dni, Leovi ďakujeme za to, že sa vďaka nemu zlepšujeme. Len sa pozrite na to, čo Messi vyviedol proti Seville. Súperom spôsobuje teror a nám dodáva oveľa viac pokoja, keď je na ihrisku on, šance sa výrazne zvyšujú. Keď hrá on, lepší sme všetci."

Hovorí sa v kádri o treble?

"Nie, do konca ostáva ešte nesmierne veľa, máme veľmi dobré pocity, šanca tu je, ale ešte zostáva príliš veľa."

Zdroj: md
Foto: md

abstinent

23
2018-04-04 13:51:17

ako ja si neviem predstavit zapas proti silnejsiemu superovi ak by messi nehral. to by bola pre barcu katastrofa

Akadashi

5
2018-04-04 14:50:51

To si nemyslím. V mých očích je Valverde skvělý taktik a pokud by nehrál Messi, tak by pravděpodobně proti silnému týmu vystužil zálohu. Nejspíš by to nebyl nádherný zápas, ale jako katastrofa by to určitě nedopadlo.

abstinent

2
2018-04-04 16:53:23

proti seville sme to mohli vidiet

Akadashi

4
2018-04-04 17:07:11

Bylo to hlavně díky absenci Busiho ve středu pole a tomu, že hrála Sevilla na protiútoky, které právě on dokáže zabrzdit a nebo zastavit. Navíc nejde něco takového hodnotit podle jednoho zápasu.

Daavid

7
2018-04-04 17:09:50

Mal si si pozrieť včera Bayern. Sevilla vôbec nieje nejaký outsider ako si mnohý stále myslia. Hlavne Pizzaro a N'zonzi to perfekne čistia v strede, rýchly a technický krídelníci a výborná podpora od krajných obrancov. Obranná hra trocha zaostáva, ale ako celok veľmi slušný tím.

Federer

0
2018-04-04 19:02:27

Daavid súhlas. veď Sevilla dostala 2 vlastné góly a hrala výborne. Zrejme vypadne ale fakt smola-pech. Bude to ťažký súper v CdR hlavn ak vypadne z CL: To bude hrať o život lebo má istý superpohár a bol by to jediný titul pre Superpohárom. Len aby Busquets bol OK.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.