Priebeh prvého zápasu Ligy majstrov proti AS Rím analyzovalo viacero hráčov FC Barcelona. Z výhry 4:1 mali všetci samozrejme radosť. Zároveň ale stoja nohami pevne na zemi. Medzi novinárov postupne zavítali Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Sergi Roberto aj Luis Suarez.

Výsledok

"Odohrali sme dobrý zápas a získali sme pozitívny výsledok. Lepšie by bolo ak by sme si udržali čisté konto, ale nemôžeme sa sťažovať, pretože máme solídnu prevahu."

Vlastné góly

"Nie je to šťastie, pretože mnohokrát sme nastrelili aj konštrukciu brány. Ak si súper strelí vlastný gól, tak preto, že na neho vyvíjame tlak a sme častejšie v jeho pokutovom území, než vo vlastnom."

Súper

"Rím je dobrý tím aj napriek tomu, že niektorí si myslia, že patrí medzi jeden z najslabších mužstiev. Dnes hral dobre, o niečo viac defenzívne ako sme čakali, ale bol nebezpečný."

Sezóna

"Snažíme sa robiť si svoju prácu, aby sme až do konca mali šancu na všetky tituly. V súčasnosti je to veľmi dobré, v lige máme prevahu a sme vo finále Copa del Rey."

Andrés Iniesta

Víťazstvo sa nerodilo ľahko

"Išlo o typický zápas štvrťfinále Ligy Majstrov. Snažili sme sa urobiť čo najmenej chýb, ale myslím si, že to nebolo jednoduché a niekoľko chýb sme urobili. V dvojzápase máme dobrý náskok. Stretnutie určite preanalyzujeme zo všetkých strán, ale našim cieľom je útočenie a vyvíjanie tlaku a keďže v pokutovom území sa vždy nachádza viacero hráčov, môžu padnúť aj vlastné góly."

Prebieha tento rok v Lige Majstrov všetko lepšie?

"Určite lepšie ako v uplynulých dvoch sezónach, ale pred nami je toho ešte veľa. Nateraz hráme solídne."

Otázka budúcnosti?

"Oznámim to v ten správny čas, vtedy sa to dozviete."

Sergi Roberto

Dobrý výsledok

"Takýto výsledok sme nečakali. Je veľmi dobrý, ale ešte nie je koniec. Zostáva odveta."

Chýbala sviežosť

"Máme za sebou veľa zápasov a nie sme stroje. Mužstvo musí ísť na 100%. Naše ciele môžeme realizovať aj naďalej."

Hra v strede poľa

"Jednoducho chcem hrávať. Vždy som hral v strede poľa, ale teraz som si zvykol aj na hru na kraji obrany."

Real Madrid v Lige Majstrov

"Prv my aj Real Madrid musíme postúpiť do semifinále. Náš zápas nebol jednoduchý. Zostáva nám 90 minút a nemôžeme stratiť koncentráciu."

Denis Suarez

"Je to skvelý hráč a kamarát. Chcel by som, aby hrával častejšie. Bol som v podobnej situácii. Dostáva šance a využíva ich. Jeho moment určite príde."

Luis Suarez

Vlastné góly súpera

"Ak by sme sa vďaka kombinačnej hre nedostali do línie pokutového územia súpera, góly by nepadli. Mali sme veľa šancí a brankár súpera odchytal skvelý zápas. Výsledok je vybojovaný."

Chyba ter Stegena

"Ter Stegen mohol chybovať, ale na druhej strane chytil strelu po vlastnej chybe."

Treble?

"Chceme vyhrať všetky zápasy. V lige sme spokojní, finále pohára je už onedlho, ale v Lige Majstrov nie je nikdy nič jasné, pretože je to ťažká súťaž."

zdroj: marca.com as.com sport.es
foto: marca.com as.com sport.es

Akadashi

12
2018-04-05 13:49:52

Snad si další zápas v lize odpočinou někteří hráči a pak jiní i v Římě. Tento měsíc je náročný, ale pokud bude Valverde prostřídávat hráče, tak budeme mít určitě dost sil na konec sezóny.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.