Barcelonu čaká rušné prestupové leto 2018. Očakáva sa, že tím opustí hneď niekoľko hráčov. Portál sportskeeda.com priniesol zoznam piatich hráčov, ktorí majú k odchodu z Camp Nou najbližšie.

Andre Gomes

Centrálny stredopoliar sa k Blaugranas pripojil len v lete 2016, no doteraz si stálu pozíciu v zostave FC Barcelona nedokázal vypracovať. Portugalčan sa stretol aj s tvrdou kritikou fanúšikov na Camp Nou, no v poslednom čase sa ho naopak snažia podporiť. Gomes v posledných rozhovoroch pre médiá síce vyhlásil, že zamestnávateľa meniť nechce, uvidíme však, aký postoj zaujme direktíva klubu.

Gomes počas svojho pôsobenia na Camp Nou hral na rôznych pozíciách a dokonca sme ho videli aj na poste pravého beka. Najlepšie mu však svedči pozícia box-to-box záložníka, kde pomáha ako v defenzíve, tak aj ofenzíve. V každom prípade však fanúšikov úrovňou svojej hry neoslnil. Záujem o služby hráča prejavil Manchester United či Juventus. V prípade dobrej ponuky by vedenie klubu s predajom neváhalo.

Aleix Vidal

Vidal v tejto sezóne odohral len 14 zápasov a boli sme svedkami aj niekoľkých stretnutí, na ktoré nebol ani povolaný. Očakáva sa, že krídelník s vysokou pravdepodobnosťou počas leta odíde. Vidal bol kupovaný na post pravého obrancu, no v Barcelone sa pod vedením Ernesta Valverdeho ukazuje skôr v útoku. Medzi jeho prednosti patrí rýchlosť a výdrž. To však na základ FC Barcelona nestačí a očakáva sa, že Valverde jeho predaju o niekoľko týždňov prikývne.

Arda Turan

V prvej časti prebiehajúcej sezóny neodohral ani jednu minútu. Počas zimy bol tak vyslaný na hosťovanie do tímu Başakşehir Istanbul. K Barcelone sa pripojil v roku 2015, no odohral len 35 zápasov a zaznamenal 5 gólov. 31-ročný stredopoliar Camp Nou definitívne opustí v lete. Katalánci totiž hľadajú ďalšieho útočníka. Počas tých rokov sa meno Turana spájalo s odchodom do viacerých tímov či už z Premier League alebo Turecka, no do Anglicka jeho kroky určite nebudú smerovať. Prišiel s veľkými očakávaniami, odíde potichu zadnými dvermi.

Samuel Umtiti

Zaujímavé meno na zozname. Francúzsky stredopoliar dal nedávno v zápase proti Rímu jasne najavo, že si vybral Camp Nou a práve v metropole Katalánska chce zotrvať. Novinárom to ale nestačí. Eminentný záujem o služby obrancu má Manchester United. Pri pohľade na odstupnú klauzulu vo výške 60 miliónov eur... Pre Joseho Mourinha by išlo o nesmerne výhodnú kúpu.

Umtiti sa v tíme FC Barcelona stal platným členom základnej zostave, v ktorej predvádza výborné výkony. Pri pohľade na jeho mladý vek a výšku odstupnej klauzuly, kúpa tohto stopéra sa pre akýkoľvek klub javí ako skvelá investícia. Barcelona sa musí mať na pozore.

Rafinha

V tomto prípade hovoríme takmer o istom odchode. Rafinha v Interi Miláno hráva na hosťovaní do konca sezóny, no Taliani chcú hráča kúpiť na stálo. Uviedli to aj v oficiálnom stanovisku. Cena? 35 miliónov eur. Katalánci sa totiž s Interom dohodli, že ak Inter bude mať o hráča na konci sezóny záujem, má prednostné právo na kúpu.

Rafinha hráva ako stredopoliar, no v Španielsku je na jeho pozícii pretlak. Brazílčan rád dribluje, rád skúša strely z diaľky, no má problémy loptu dlhšie podržať na svojich kopačkách, čo v Barcelone je problém. Navyše ho neustále trápia zranenia. V strede poľa však dokáže hrať na akejkoľvek pozícii, čo mu v Miláne poslúži.

zdroj: sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

ximpp

19
2018-04-09 10:14:58

Je škoda, že se nám Rafinhu nepodařilo více zakomponovat do hry, předpoklady pro hru v Barca má.
Gomes a Vidal odejít musí, Arda je prakticky pryč, ale Sam doufám zůstane a stane se dlouholetou oporou. Pokud jej však zlákají peníze, nic s tím nenaděláme a musíme sehnat někoho, kdo si bude takové pozice v týmu víc vážit.

jokerito

27
2018-04-09 10:17:10

Ak by naozaj odišiel Gomez, Vidal a nahodou Andres naozaj skoncil, Rafinha by u nas realne mohol mat miesto, nehovorim ze stabilny zaklad. No sirsi kader by doplnil.

ximpp

5
2018-04-09 10:22:00

Ano, při Andrésově konci (to si nechci ani připustit) by snad Rafinha měl možnost návratu, byl bych rád, když už jsme Thiaga neudrželi.

V1PER

20
2018-04-09 10:44:47

Alebo povýšiť Aleñu a spravit z neho noveho iniestu/xaviho

jokerito

25
2018-04-09 10:15:06

Umtiti by mal zostať. Po rokoch máme v obrane skutočnú istotu. Nechcem zase sezony kedy bude obrana horieť pri každom lepšom superovi...

ximpp

5
2018-04-09 10:22:55

A Sama by byla velká škoda, je to kompletní stoper, není jednoduché takového najít.

V1PER

6
2018-04-09 10:38:40

Nechapem aky by bol dôvod aby Sam odisiel. Hra zaklad, je to náš klučovy hráč. Vyzera byť šťastny. Ak by odisiel tak to by bola zrada ako od Neymara. Nemoze odist on bude legenda u nas.

Teo07

7
2018-04-09 11:09:03

nechápem, aký by bol dôvod, aby sam odišiel. Barca plat 2 mil e ročne, Manutd, 6 mil e ročne. Už chápeš?

Vendeta

13
2018-04-09 10:49:32

Ak Big Samovi ide len o peniaze nech ide. Velmi som si ho oblubil a prave teraz moze ukazat charakter.
Vermalen ho dokazal zastupit kazdy zapas vynikajuco.
Vermalen je trochu skleneny ale mal by dostavat viac priestoru. Ved v El clasicu uplne vymazal ronalda a dalsich.

Rafinha by mal odist aj koli svojej kariere. Turan: tu sa nemame o com bavit.

Aleix Vidal na utok barcelony absolutne nemal. Ako krajny obranca bol fajn ale po pricihode semeda nema sancu.

Gomes ten je na to psychicky zle ale ked hra na DM ci Box-Box tak zahra slusne

Podobne ako Rakiticovi moze Gomesovi pomoct zapracovat ho hlbsie do pola.

ximpp

2
2018-04-09 11:02:22

Se vším souhlas, snad jen u toho Gomese si nejsem jistý, jestli je možné ho ještě zapracovat. I když v poslední době mi přijde, že je lepší než Paulinho.

sid1

12
2018-04-09 11:07:44

To asi ano, ale paulinho podla mna potrebuje zufalo volno. Tusim to spominali pocas LM, ze tuto sezonu dal uz 81 zapasov

ximpp

1
2018-04-09 11:17:31

Ale v poslední době toho přece už tolik neodehrál, i když pokud je to únava po celé sezoně a bez přestávky, tak se léčí těžce. Začátek sezony měl dobrý, tak snad se to zase zlepší.

FcbMun10

2
2018-04-09 14:33:50

Možných odchodov alebo "našich obľúbených" hosťovaní je viac : Paco Alcácer nehrá ani teraz veľa a keby prišiel aj Griezmann tak si už nezahrá. Denis Suarez ( u neho skôr hosťovanie ) tiež veľa nehrá aj keď v poslednom čase už hrá častejšie. Lucas Digne hrá málo a jeho výkony niesu príliš presvedčivé , no to môže byť spôsobené aj tým že nehrá. Je isté že všetci noedídu ale možný odchod je u viacerých.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.