Španielska kráľovská futbalová federácia na svojich internetových stránkach informovala, že finále španielskeho pohára, ktoré je na programe 21. apríla na Wanda Metropolitano, povedie v úlohe hlavného rozhodcu Gil Manzano.

34-ročný arbiter pôsobí v La Lige šiestu sezónu, pričom už má takisto za sebou niekoľko zápasov v Lige majstrov či Európskej lige. Technicka komisia rozhodcov v Španielsku mu natoľko verí, že sa mu nebojí do rúk zveriť ani ten najväčší šláger kola. V tejto sezóne napríklad viedol dve derby s Espanyolom, najskôr pri domácom víťazstve 5-0 a potom bol pri remíze 1-1 na Cornelle, alebo súboj medzi Barcelonou a Atléticom Madrid (1-0). Môžeme si ho ale pamätať aj zo semifinále Copa del Rey z minulého roka, kedy Katalánci remizovali v odvete s Atléticom 1-1 a postúpili do finále. Rodák z Don Benito vtedy predčasne poslal pod sprchy Sergiho Roberta, Luisa Suáreza či na strane druhej Yannicka Carrasca. 

Manzano doteraz pískal celkovo sedemnásť zápasov Barcelony pri štatistike jedenásť výhier, tri remízy a rovnako tak tri prehry, avšak toto bude pre neho vôbec prvé finále španielskeho pohára. V súboji proti Seville mu budú pri verdiktoch po stranách pomáhať Ángel Nevado Rodríguez a Yuste Jimenez. Štvrtý rozhodca bude Carlos Del Cerro Grande z Madridu.

zdroj: mundodeportivo.com

foto: twitter.com

MAESTROOO

12
2018-04-10 17:10:31

Je jedno kto by to bol v Španielsku je schopných rozhodcov ako šafránu, takže si veľmi nenavyberáme.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.