FC Barcelona vo včerajšom zápase dokázala poraziť Valenciu 2:1. Vzhľadom na posledné udalosti v Lige Majstrov ide o nesmierne cenné tri body. Katalánci zároveň predviedli iný výkon, než v zápase proti AS Rím v Taliansku, čo takisto môžeme hodnotiť pozitívne. Poďme sa však pozrieť na ďalšie tri pozitíva včerajšieho stretnutia.

Skorý gól Suareza tímu veľmi pomohol

Valencia do zápasu vstúpila veľmi dobre a v prvých piatich minútach ohrozila bránku ter Stegena hneď dvakrát. Domáci si svoju prvú šancu vytvorili v 8. minúte, Luis Suarez však svoj pokus zbabral. O niekoľko minút neskôr šancu Jordi Albu vynikajúcim zákrokom zmaril Neto. Luis Suarez však následne už v 15. minúte otvoril strelecký účet duelu. Coutinho si na konto pripísal fantastickú asistenciu a Uruguajčan sa pri svojom zakončení nepomýlil. Po poslednom zápase proti Rímu, skorý gól od Suareza domácim ušetril mnoho nervov.

Vplyv Coutinha

Tohto hráča fanúšikovia aj médiá v posledných týždňoch začali kritizovať, no Brazílčan v sobotu podvečer umlčal všetkých kritikov. Predviedol najlepší výkon v zápase a navyše prihral na všetky góly Blaugranas. Bol srdcom útočnej hry Barcelony a pre svojich spoluhráčov vytvoril nejednu šancu. Svojim výkonom dokonca inšpiroval aj svojich spoluhráčov a stred poľa Kataláncov v druhom dejstve hral futbal, na ktorý sa opäť dalo pozerať. Coutinho bol právom zvolený za hráča zápasu.

Šťastie

Barca zápas proti Valencii vyhrala aj vďaka dávke šťastia, pretože obrana domáceho tímu nemala svoj najlepší deň. Valencia na ter Stegena vyslala až 16 striel, kým Barcelona na bránku súpera len 12. Gól mal určite zaznamenať Guedes, no ani jednu príležitosť nevyužil. Na streleckú listinu sa mohol zapísať aj Rodrigo či Zaza. Los Che tak využili len pokutový kop zo záveru stretnutia, keď sa nemýlil Parejo. Blaugranas v každom prípade mali šťastie, že zo zápasu vydolovali plný počet bodov.

zdroj: sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

Samm33

29
2018-04-15 14:16:17

Coutinho podľa mna odohral až na 1 zápas všetky zvyšné super. :) je aktívny, snaží sa, jediný tvorivý hráč okrem Lea a to je super. :)

mikimi122

11
2018-04-15 14:21:55

Podľa mňa to nie je super, že je s Messim jediný tvorivý hráč. Ale je super, že sa mu darí, len tak ďalej.

Samm33

3
2018-04-15 15:30:15

Myslel som to tak :) samozrejme, že je smutne, že zvyšok je na tom tak, ako je, ale snáď sa to zmení

Gajdy38

13
2018-04-15 14:54:48

Áno Coutinho je aktuálne jeden z najlepších hráčov, ale ak bude titul už istý čo snáď do 2 kôl bude určite by mali hrávať hráči ako Yerry Mina, Aleňa, Denis Suárez, Semedo, Arnaíz a podobne.

Gajdy38

9
2018-04-15 14:56:26

A ak je v takom mužstve ako je Barcelona len dvojica tvorivých hráčov + by som pridal Iniestu tak je niečo zlé.

Tattomajster

19
2018-04-15 14:32:09

Coutinho bol v zapase vyborny, no len ja som stale na nom videl, ako by najradsej isiel z lavej strany doprava. V niektorych akciach bolo az do oci bijuce , ako potrebuje hrat z opacnej strany aby to mal na svoju pravacku, tam je jeho vykon , si myslim o 30% lepsi ako zlava.

Cize nezhejtujte ma, ale coutinhovi ako hracovi, by iniestou odchod prospel. Iniestu mam rad, ale ak by som sa mal aj buducu sezonu divat na to ako iniesta bude´´ zavadzat´´ na jeho strane, tak to radsej nech si ide Andreas plnit sny niekde inde. Predsa, Coutinho uz bude v buducej sezone vo vsetkych sutaziach klucovy hrac a treba aby bol co najnebezpecnejsi

Rasto

1
2018-04-16 09:10:42

Prečítaj si to po sebe, trošku si protirečíš.

WR10

5
2018-04-15 15:44:57

Podľa mňa sa to trochu preháňa, Valencia nemala okrem šancí, ktoré im poskytol Stegen a Umtiti po nevynútených chybách takmer nič, počet striel niekam na tribúnu nič neznamená. Naopak Barca mala ešte niekoľko dobrých šancí, ktoré pri troche šťastia mohli skončiť gólom.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.