Kariéra, ktorá mu za viac ako dvadsať rokov v pozícii profesionálneho futbalistu priniesla všetko. Víťazstvá, no i porážky, úspechy, ale aj obrovské sklamania, pričom okrem toho do športového dôchodku odchádza aj s vedomím, že rozplakal Lea Messiho. 

Julio Cesar, legendárny brazílsky futbalista, ktorý v sobotu odohrá na bájnom štadióne Maracaná posledný zápas v role profesionálneho hráča, si pred stretnutím medzi Flamengom a Atléticom Mineirom zaspomínal na niektoré okamihy svojej bohatej kariéry. "Bude to nádherné, končí sa však jedna časť môjho života. Tých dvadsať rokov bolo nádherných, bolo to lepšie ako sen. Nikdy, dokonca ani ako dieťa, by som si nepomyslel, že moja kariéra bude takáto," povedal gólman v rozhovore pre La Gazzetta dello Sport.

"Vštetci hovoria, že najlepším okamihom mojej kariéry bol okamih, keď som v semifinále Ligy majstrov predviedol zákrok proti Messimu, čím sme vyradili Barcelonu, a asi majú pravdu. V tom zápase, v tom momente, proti družstvu takej kvality... Nás brankárov učia, že pekný je každý zákrok, ktorý je dôležitý. No a ten proti Barcelone bol dôležitý maximálne," vyhlásil bývalý hráč Interu Miláno, ktorý bol strojcom úspechu svojho tímu v roku 2010, keď Taliani získali treble. 

"Podarilo sa mi rozplakať Messiho," konštatuje Julio Cesar, podčiarkujúc, že vo svojej kariére dokázal vskutku všetko, čo si mohol zaumieniť.

A kto bol "najsilnejším" útočníkom, ktorému kedy čelil? Ďalší bývalý futbalista blaugranas, jeho krajan Romario da Souza. "Neexistovala proti nemu taktika. Nikto vlastne nevedel, ako sa pohyboval, ako to všetko robil," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

galibier1

top komentár
52
2018-04-19 09:11:24

kolko obran a brankarov rozplakal pocas svojej kariery Leo na to by jeden clanok nestacil... :-D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.