Philippe Coutinho sa stal súčasťou inštitúcie FC Barcelona iba v januári, no už tri mesiace nato ho len krôčik delí od zisku jeho prvej trofeje. Azulgranas sa v sobotu predstavia proti Seville v rámci finále Copa del Rey a Brazílčan tento súboj rozoberal.

Finále

"Dôvod, prečo som sem prišiel, je práve ten, že chcem hrať takéto zápasy, túžim po tituloch. Byť schopný hrať finále je veľmi dôležité, nesmierne ma to teší. Umieram túžbou po tom, aby som v zápase nastúpil, neviem sa toho dočkať. Je to moja prvá šanca odohrať v drese Barcy finále a urobím všetko, čo bude v mojich silách."

"Vo finále sa môže stať čokoľvek, je to niečo úplne iné. Bude to skvelé stretnutie, musíme hrať ako Barca a pozerať sa na svoje vlastné ciele, vždy sa usilovať o víťazstvo."

Súper

"Sevilla je skvelým celkom. Hrali sme proti nim v lige a bolo to nesmierne náročné. Teraz máme niekoľko dní na poctivú prípravu, dúfame, že nám všetko vyjde podľa predstáv. Ich kvality dobre poznáme, vieme, ako hrajú, no musíme myslieť a pozerať sa len a len na seba a odohrať dobrý súboj."

"Najväčšou zbraňou Seville je ich schopnosť hrať ako tím, majú obrovskú kvalitu a predvádzajú rýchle kontry. Taktiež radi držia loptu, musíme si dávať pozor."

Predzápasové rituály

"Na ceste na štadión rád počúvam hudbu, aby som sa lepšie koncentroval. Mám rád všetky štýly, no preferujem brazílske samba piesne, veselé pesničky. Rovnako tak deň pred stretnutiami uvažujem o tom, čo nás čaká."

Adaptácia

"Pracujem tvrdo na tom, aby som pomohol mužstvu. Post, na ktorom hrám, závisí od trénera, no nič nemení na tom, že vždy, keď nastúpim, robím všetko pre to, aby som bol pripravený, snažím sa počúvať a učiť sa, tak útočiť, ako aj brániť. Musím byť pripravený, keď ma ekipa potrebuje, rád sa podieľam na ofenzívnych akciách a mám dobrý pocit, keď ostatným dokážem pomôcť."

Zdroj: fcb.com
Foto: fcb.com

galibier1

top komentár
65
2018-04-20 12:36:13

Coutinho ako jediny moze este tento rok z nasho muzstva ziskat treble..chce to vitazstvo Barcy v CDR a Liverpoolu v LM :-D

Akadashi

36
2018-04-20 13:44:07

Ve finále musí hrát. Na 100% bude mít neskutečnou motivaci a bude bojovat, protože chce konečně něco vyhrát.

Alirael

7
2018-04-20 15:33:22

Je pravda ze taky griezzi by mal byt tiez namotivovany cosi povyhravat po pripadnom prestupe do barci

srdcarek

14
2018-04-20 15:06:09

myslim si ze to je presne ten problem v barcelone ze takychto hracov uz niet. Trebalo by to obmenit pretoze hraci uz vyhrali vsetko mozne a motivacia na zisk titulov je prec.

Akadashi

12
2018-04-20 15:23:06

Motivace k výhře je vždy a trenér sám by měl hráče motivovat.

srdcarek

10
2018-04-20 15:39:45

videl si dvojzapas s AS rím ? vyzeralo to ako keby sme hrali na turné v USA a nie štvrtifinale Ligy Majstrov !!!

Akadashi

10
2018-04-20 16:27:11

To ale neznamená, že nechtěli vyhrát. Proste byli takticky a hlavně stavem mysli a rozpoložením úplně jinde jako AS. To stejné se stalo PSG proti nám. Nemůžeme obměnit kádr, jen kvůli tomu, že už všechno vyhráli. Jen je třeba najít tu správnou motivaci, zarputilost a odhodlanost.

srdcarek

4
2018-04-20 18:43:01

Ale preco sa to stalo PSG ? Pretoze emery prisiel na nou camp branit a odkopavat loptu a to proti barce sa neda s takym tímom ktory vie len utocit. to iste sme my robili v rime. A aka je spravna motivacia ? Motivacia musi byt vyhrat ligu majstrov aku by chceli hraci motivaciu ?

Akadashi

4
2018-04-20 19:08:03

Samozřejmě, že je to by mela být na největší motivace, ale trenér sám musí hráče motivovat a povzbudit. Pokud budou díky tomu psychicky v pohodě, tak budou hrát lépe a budou mít více vryto do paměti, o co v utkání jde.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.