Tréner FC Barcelona aj pred zápasom proti Villarrealu odpovedal na otázky novinárov.

El Clásico

"El Clásico sa vždy spája s výnimočnými očakávaniami, dobre sme to videli aj na trávniku. Proti Realu sa vždy hrá viac ako o tri body, ale to je už minulosť. Pred nami je ďalší zápas, hráme proti tímu, ktorý hrá vynikajúcu sezónu, hoci mu chýba niekoľko bodov, aby si zabezpečil matematický postup do Európskej ligy. Myslím si, že tento cieľ dosiahne. Tento zápas je pre nás ďalšou šancou a do konca zostávajú ešte tri kolá. Chceme vyhrať."

Villarreal pripraví čestnú stráž

"Táto téma sa asi neskončí, však? Už sme o tom hovorili veľakrát, pohnime sa už dopredu. V prípade Barcelony aj Realu obe strany hľadali príležitosť, aby sa čestnej stráži vyhli. V prípade Villarrealu je to iné, čestná stráž je niečo úplne bežné. Možno budeme mať šťastie a Levante o čestnej stráži hovoriť nebude."

Kto nahradí Iniestu?

"Neviem, ale určite si budeme musieť poradiť. Máme dobrých hráčov, existuje možnosť získania nových alebo využiť služby hráčov z rezervy. Andrésa nie je možné nahradiť. Odchádza a chcelo by to nájsť niekoho podobného, kto by robil to isté. Ale tak to nebude. Odchádza Neymar a nájdeme niekoho, kto by hral tak isto. Nie. Musí to byť niečo iné. Skúsime naše možnosti analyzovať, ale vieme, že to nebude jednoduché."

Griezmann na Camp Nou?

"Griezmann je skvelý hráč, ale keď už hovoríme o hráčoch iných klubov, musíme byť veľmi opatrní, pretože našich súperov rešpektujeme. Griezmann má v Atléticu vynikajúcu sezónu, zahrá finále Európskej ligy. Všetci vieme, aký je to dobrý hráč."

Rotácie v lige?

"Ak rotácie budú, tak s cieľom vyhrať zápas a v tíme udržať sviežosť. Od posledného zápasu uplynuli 3 dni a 45 minút sme hrali v oslabení, čo súvisí s fyzickým vyčerpaním. Budeme to analyzovať. Určite mi však nikto nepovedal, aby niekto z hráčov nehral, pretože sa blíži šampionát. Všetci máme svoje ciele."

Zlatá kopačka pre Messiho?

"Chceme, aby naši hráči získavali najlepšie trofeje, pretože to veľa hovorí o hráčovi aj o tíme. Samozrejme, že sme radšej, aby Zlatú kopačku získal niekto z našich hráčov."

Sezóna bez prehry?

"Predovšetkým chceme, aby naša úroveň hry sa stala bežnou. Vždy chceme, aby pred koncom sezóny bolo o všetkom rozhodnuté, ale túžim, aby naša úroveň hry bola aj naďalej vysoká, aby sme sa pokúšali vyhrať. To by znamenalo, že naša úroveň hry by sa pre nás stala rutinou."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarca.com

Matus1017

15
2018-05-09 11:52:55

Tak to je pravda Iniestu nenahradí nikto. A jeho srdce pre tým a ľudskosť už vôbec nie.

tullen6

7
2018-05-09 13:15:08

No ja dúfam, že naša úroveň hry sa nestane bežnou

ximpp

-2
2018-05-09 13:28:45

Přesně, letos ta hra byla celkově nejhorší za posledních deset let, štěstí, že Real měl výsledkově také nejhorší sezonu za posledních mnoho let a podcenil pohár. Jinak jsme mnoho zápasů odehráli se štěstím a vyhořeli jsme v tom nejdůležitějším.
Ze hry se hlavně vytratila kontrola míče. prostě na to momentálně absolutně nemáme zálohu.

Deacon_Frost

-3
2018-05-09 13:29:30

Stále opakuje dokola tie isté ničnehovoriace odpovede (pokiaľ sú teda tie preklady toho, čo povedal doslovné). Keď bol nový som chápal, že sa nebude hneď kategoricky vyjadrovať k veciam. Ale že by raz povedal, že bude to takto ohľadom hráčov jednotlivo, zostavy, rozostavení, nákupov, predaja atď. to som nezachytil takmer ani raz za celý rok...

barcelonista29

1
2018-05-09 16:26:48

:D ty by si bol geniálny manažér :D

valverde30

5
2018-05-09 14:46:30

Double máme už len zlatá kopačka pre Messiho a dotiahnuť sezonu bez prehry + ešte prajem Messimu aby vihral Majstrovstvá

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.