Arthur si zatiaľ bude musieť počkať. Tite napokon stredopoliara Gremia, ktorého už prakticky naisto Barcelona získa počas júla, do svojej dvadsaťtričlennej nominácie na Majstrovstvá sveta v Rusku, nezahrnul. 

Arthur, ktorý v súčasnosti hviezdi v drese Gremia, pričom v posledných týždňoch podáva vskutku presvedčivé výkony, nakoniec na Svetový šampionát nepocestuje. Brazílsky reprezentačný tréner sa namiesto mladíka rozhodol pre skúsenejší variant, tridsaťročného Taisona zo Šachťaru Doneck, ktorý je navyše o niečo všestrannejší, keď je schopný hrať tak v zálohe, ako i v útoku. 

Skutočnosť, že Arthur nefiguruje v záverečnom výbere Kanárikov, avšak dvadsaťjedenročnému hráčovi otvára možnosť odcestovať do Barcelony už počas samotného turnaja. Rodák z provincie Goiás tak už neabsolvuje tradičnú predsezónnu prípravu u svojho aktuálneho zamestnávateľa Gremia, no poputuje rovno na Camp Nou.

Titeho nominácia pritom nepriniesla žiadne výraznejšie prekvapenia. Zraneného Daniho Alvesa nahradili Fagner z Corinthiansu a Danilo, futbalista Manchestru City. Štvrtým stredným obrancom sa stáva Geromel, Arthurov spoluhráč z Gremia, a Marcela doplní Filipe Luis z Atlética. 

V nominácii nechýbajú, podľa očakávaní, ani hviezdy blaugranas, Paulinho a Philippe Coutinho, ktorí tvoria jadro tímu a majú prakticky isté aj miesto v základnej jedenástke. Kým prvý menovaný už hral i na domácich Majstrovstvách sveta pred štyrmi rokmi, pre mladého Coutinha pôjde o šampionátovú premiéru. 

Obaja hráči Barcelony sa spoločne so svojimi reprezentačnými spoluhráčmi, s výnimkou tých, ktorí odohrajú finále Ligy majstrov, stretnú nabudúci pondelok v stredisku Granja Comary, kde čaká na Brazíliu prvý spoločný tréning v Teresópolise. 

Nominácia

Brankári: Alisson (Roma), Ederson (Machester City), Cassio (Corinthians)

Krajní obrancovia: Danilo (Manchester City), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Atlético Madrid)​

Strední obrancovia: Miranda (Inter Miláno), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Geromel (Gremio)

Stredopoliari: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Fred (Shakhtar Donetsk), Paulinho (FC Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Willian (Chelsea), Philippe Coutinho (FC Barcelona)

Útočníci: Neymar Jr. (PSG), Douglas Costa (Juventus), Gabriel Jesus (Manchester City), Roberto Firmino (Liverpool), Taison (Šachťar Donetsk)

Zdroj: sport
Foto: sport

srdcarek

9
2018-05-15 17:03:19

Alex sadro ?

Dr-QQ

-1
2018-05-15 17:35:05

Arthur sa navyše zranil. https://tribuna.com/...

Vitlissa

0
2018-05-16 00:33:37

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.