V útrobách Camp Nou sa so svojím pôsobením v inštitúcii FC Barcelona za prítomnosti vzácnych hostí rozlúčil Andrés Iniesta. Pozrime sa spolu na to, čo pri tejto príležitosti o legende blaugranas povedali prítomní. 

Jordi Alba, spoluhráč

"Andrés je skvelou osobou, fantastický človek. Pred finálovým zápasom Majstrovstiev Európy 2012 som pociťoval obrovský strach, no napokon sme vyhrali 4-0."

Gerard Piqué, spoluhráč

"Deň pred odvetným zápasom s Rímom mi povedal, že pokiaľ sa to neskončí debaklom, oznámi verejnosti svoje záväzné rozhodnutie. Potom sa však stalo to, čo sa stalo. V tej chvíli som to vnímal tak, že si to hádam rozmyslí a budeme mať tú česť hrať po jeho boku dlhšie. Je to však jeho rozhodnutie, treba ho plne rešpektovať."

"Iniesta je skvelým príkladom toho, čo znamená La Masia, stelesňuje hráča, ktorý síce prišiel zvonku, avšak ako hráč a človek sa vyformoval tu."

Josep María Bartomeu, prezident

"Pokúšali sme sa presvedčiť ho, hovorili sme spolu, neustále sme mu opakovali, že nám stále vie tak veľa ponúknuť, no nepodarilo sa nám to. Nech je to však akékoľvek, akceptujeme jeho rozhodnutie. Ponúkali sme mu, aby ostal predsa, obzvlášť po zápase so Sevillou, v ktorom hral fantasticky, ale nedalo sa to. Nič to, každopádne, nemení na tom, že nejde o žiadne 'zbohom', Andrésovi môžeme povedať len ' do skorého dovidenia'."

"Andrésovi ďakujeme za jeho futbal, za to, aké hodnoty stelesňoval, za to, ako Barcu reprezentoval. Som si istý, že v nedeľu bude štadión plný, dúfam, že si to ľudia užijú."

Xavi Hernández, bývalý spoluhráč

"Iniesta síce odchádza, no Barca bude aj naďalej vyhrávať, o tom som presvedčený. Lúčime sa s futbalistom, ktorý je pre klub symbolom, príkladom ako hráč aj človek. Je to hráč, ktorý je nenahraditeľný, neuveriteľným spôsobom rozdielový. Je jedinečný, bude mať úspech na ktoromkoľvek mieste, kde bude."

"Odviedol veľa práce, no vyniká v prvom rade ako človek, dosiahol neuveriteľné úspechy, je unikátny. Bol príkladom vnútri šatne, je to človek, ktorý chce všetkým pomôcť. Na druhej strane je však tichý a rezervovaný, priateľstvo s ním si nesmierne vážim."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es, fcb.es

FCBarcelona2018

28
2018-05-19 12:23:27

Je to to človek s veľkým Č. Neskutočne skromný a ústretový a pritom tak nenahraditeľný. Barci bude veľmi chýbať. Andrés sa nedá nahradiť. Veľa úspechov Andrés v novom pôsobisku a aj v osobnom a podnikateľskom živote. Vždy si bol najlepší a najlepším aj zostaneš !!!

ximpp

6
2018-05-19 15:50:57

Ach jo, mám pocit, že to psychicky nezvládnu. :-(

Xavielmeastro

6
2018-05-19 16:54:45

Pri Xaviho rozlucke som plakal teraz to nebude iny neviem si ani predstavit co budem robit ked skonci Leo. Gracias, Andres Xavi Leo Busi vy ste futbal

Albionna

-6
2018-05-19 19:16:09

Vitajte na najlepšie stránky sex Zoznamka http://tinyurl.com/...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.