Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde má za sebou poslednú tohtosezónnu predzápasovú tlačovú konferenciu, tentoraz v nadväznosti na stretnutie s Realom Sociedad. Futbalisti blaugranas sa s tímom z Anoety predstavia pred domácimi priaznivcami zajtra od dvadsiatej hodiny a štyridsiatej piatej minúty. 

Príprava na zápas

"V prvom rade prípravy chystám ako oslavy po zápase s tímom, ktorý sa lúči s viacerými hráčmi, ako napríklad Xavi Prieto, taktiež. Chceme avšak ukončiť sezónu dobre a zakončiť ju rozlúčkou, ktorú si Andrés zaslúži. Posledný raz sa s nami naozaj rozlúči."

Iniesta

"V žiadnom prípade sa nemôžeme dopustiť chyby, aby sme za Andrésa hľadali jeho priamu náhradu. Musíme sa prispôsobiť novej realite, s hráčmi, ktorí budú, samozrejme, rozdielni. Sú tu hráči, ktorí sa na neho podobať môžu, pozrite sa na Aleñu, Coutinha či Denisa. V prvom rade musíme hľadať riešenia, ktoré nám umožnia hrať stále s loptou na svojich kopačkách." 

Busquets

"Jeho dôležitosti sme si vedomí všetci, naozaj dúfam a verím, že bude pokračovať u nás. A keď mám byť úprimný, predpokladám, že to tak bude."

Bude hrať Messi?

"Má za sebou náročné obdobie, hral neraz s bolesťami. Rovnako tak je pravdou, že už od začiatku sme chceli, aby postupne zvoľnil aj on. Nesmierne nám pomohol a naším plánom je teraz to, aby si oddýchol."

Akčné leto?

"To vám povedať neviem, pretože naše predpovede sa niekedy naplniť nemusia. Osobne mám jasno v tom, že preferujem široký káder. Máme svoje béčko a treba naň myslieť, nechať im priestor. Či budeme aktívni na prestupovom trhu? Netuším. Tím, ktorý však získal majstrovský titul, by si mal svoje jadro udržať."

Iniestova rozlúčka a posledný tréning

"Čo vám poviem, všetko, čo teraz zažívame, pre nás znamená nesmierne veľa. Dobre vidíte, čo pre klub znamená, pre mňa osobne bolo cťou môcť užívať si to, ako hral."

Torresov odchod z Atlética

"Ďalší hráč generácie 84, narozdiel od Andrésa však odišiel a vrátil sa. Je to hráč nesmierne oddaný svojmu klubu, jeho symbol. Želáme mu len to najlepšie."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

GabrielSVK

top komentár
42
2018-05-20 08:06:52

Hrozný víkend. Buffon končí, Torres končí a aj náš Don Andrés Iniesta končí.

mikimi122

22
2018-05-20 09:06:06

Mohli by urobiť Iniestovi aspoň takú uličku slávi akú mal včera Buffon. Dnešný zápas bude viac o emóciách a spomienkach ako o samotnom zápase.

LaBrie

4
2018-05-20 10:51:43

Toto bude ak vyhrame (pevne verim) prvy zapas, po ktorom budem smutny....

fantomas

6
2018-05-20 11:04:38

Preferujem široký káder?
Pred sezónou sa hovoril opak, pokiaľ si dobre pamätám.

Michal017

6
2018-05-20 13:04:02

Taky si pamatuju pravý opak

Insibinna

-1
2018-05-21 01:21:03

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.