Andrés Iniesta má za sebou rozlúčku, po ktorej by túžil ktorýkoľvek futbalista na svete. Klub mu pripravil veľkolepú oslavu, dokemtujúc celé jeho pôsobenie u blaugranas, ktorá sa začala v osemdesiatej minúte, keď vstúpil na trávnik včerajšieho stretnutia so Sociedadom. 

Pozápasová oslava bola nesmierne emotívna a veľkolepá, presne taká, ako si Andrés Iniesta za svoju mimoriadne úspešnú kariéru zaslúžil. Stredopoliar získal na Camp Nou tridsaťdva titulov, no po sezóne Barcu ukončí.

Vo svojej poslednej reči na katalánskom štadióne kapitán ďakoval všetkým zúčastneným. Svoje slová pritom musel pre mohutný potlesk barcelonských fanúšikov dvakrát prerušiť. "Je to neuveriteľný deň. Mám za sebou dvadsaťdva prenádherných rokov. Hájiť farby tohto kluby bolo cťou a pýchou, je to podľa mňa najlepší celok na svete. Ďakujem všetkým, každému jednému zo svojich spoluhráčov. Budete mi neuveriteľne chýbať. Ďakujem vám všetkým, mojim fanúšikom, za tú neuveriteľnú podporu a rešpekt, ktorý som od vás cítil už ako dieťa, keď som sem prišiel, a ktorý cítim aj teraz, ako dospelý muž. Ďakujem vám za to, že ste ma neúnavne žiadali, aby som neodchádzal. Môžem vám povedať iba toľko, že vás budem mať navždy vo svojom srdci. Ako by som to ukončil? Dochádzajú mi slová, poviem len jedno. Visca el Barca, visca Catalunya a visca Fuentalbilla!" Sergio Busquets, Leo Messi, Jordi Alba, Sergi Robeto a Luis Suárez sa neubránili dokonca slzám, obrovské emócie však pociťoval celý mančaft.

Don Andrés opúšťal trávnik s úsmevom, zatiaľ čo my, culés, sme plakali. Ďakujeme za všetko a nehovoríme "zbohom", ale "do skorého videnia"!

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

LaBrie

29
2018-05-21 08:40:49

Smutny to den...okrem Andresa opustali svoje kluby este dalsi vynikajuci hraci Buffon, Torres...
Boze, ako ten cas leti.....

Couthinha23

32
2018-05-21 08:43:22

Odchádza nám najlepší záložník na svete strašne nám všetkým budeš chýbať a navždy ostaneš v našich srdciach a Legendou Barcelony a ďakujeme Ti čo si všetko urobil pre Barcelonu a prajem Ti pekný zvyšok života zdravia šťastia Visca el Barca!

Misty

27
2018-05-21 09:35:53

Viděli jste ty jeho fotky v noci na Camp Nou, jak tam sám seděl do jedné do rána bosí a loučil se se svým domovem? Legenda celým srdcem milující tento klub. Zase jsem si po ránu poplakala, stejně jako včera večer..

ximpp

10
2018-05-21 09:42:31

Je mi jako by někdo umřel, ztráta takového fotbalisty a člověka v týmu nejde ani pochopit, natož se s ní vyrovnat.

Gabrieloo

19
2018-05-21 13:38:24

Aj ta vcerajsia rozlucka ukazala rozdiel medzi Barcou a Realom. Ked si spomeniem ako odisiel Iker tak dodnes nechapem. A som rad ze ako pubertak som sa chytil na Barcu.

Gersiona

-2
2018-05-22 00:28:12

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.