Dnes prebehlo stretnutie prezidenta La Ligy s prezidentom Kráľovskej španielskej futbalovej federácie. Obaja páni sa dohodli, že už čoskoro sa budú zápasy Copa del Rey hrať len na jeden zápas.

Kým prezident La Ligy Javier Tebas po stretnutí odmietol poskytnúť rozhovor, prezident RFEF Luis Rubiales sa pre médiá o záveroch schôdzky vyjadril.

Zmeny v Copa del Rey

"Sme bližšie k tomu, aby sa zápasy Kráľovského pohára hrali na jeden zápas namiesto dvojzápasu. Bližšie než som si myslel. Hovorím o sezóne 2019/2020, pretože na nasledujúci ročník sú už predané televízne práva."

Termín Španielskeho superpohára

"Na túto tému máme rozdielny názor a budeme v rozhovoroch pokračovať. Kontaktoval som sa s Barcelonou aj so Sevillou, aby sme sa stretli a záležitosť prediskutovali. Federácia musí termíny akceptovať, takisto musíme do úvahy vziať aj názor Španielskej asociácie hráčov. Musím však povedať, že vidím snahu po dialógu."

Podvody

"V minulosti sa tým zaoberala La Liga, teraz to chceme robiť spoločne a to interne a aj z hľadiska kontaktov s médiami. Urobili sme to, čo sme museli. Dostali sme oznámenie od UEFA, postúpili sme ho Súťažnému výboru, ktorý začal vyšetrovanie. Teraz už všetko záleží od prokuratúry a súdu. Kým nie je dokázané niečo iné, predpokladáme, že obvinená strana je nevinná."

Dohoda s Tebasom

"Sme pripravení spolupracovať, hoci naše filozofie sú rôzne. La Ligu berie ako biznis a my by sme chceli väčšiu pozornosť venovať napríklad ženskému futbalu. Navrhol som vytvoriť tímy, ktoré túto tému rozvinú a Tebas s tým súhlasil. Na druhej strane on požiadal o prísnejšiu finančnú kontrolu malých klubov a tu zas súhlasím ja."

Rozdiely

"Pre Tebasa je futbal biznis, ale my ideme o niečo ďalej. Znepokojujú nás časy stretnutí, zmeny v Copa del Rey, ktoré vplývajú na emócie a kvalitu súťaže. Predovšetkým chceme náš futbal zlepšiť a to sa deje od začiatku a práve vtedy, keď sa financie nachádzajú na vrchole. Peniaze by sa mali deliť rovnomernejšie. Tebas je názoru, že súčasný futbal dostáva dostatok peňazí, ale podľa môjho názoru nie."

zdroj: as.com
foto: as.com

Zmazaný užívateľ

24
2018-06-01 18:37:56

Hlavne uz konecne zavedte kamery vy tupci.

Ilminna

-6
2018-06-01 21:29:21

Vitajte na najlepší sex Zoznamka http://Hot24.to

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.