Rafinha, stredopoliar FC Barcelona, má pred sebou v kariére nové výzvy. Po tom, čo sa mu nepodarilo vydobyť si pokračovanie v Interi Miláno, kde strávil v rámci svojho hosťovania posledných šesť mesiacov, je teraz otvorený akejkoľvek možnosti. Brazílčan by najradšej pokračoval v tíme talianskeho celku, no to po podpise Belgičana Nainggolana nie je možné. 

"Som otvorený a pripravený na čokoľvek. V tejto chvíli som hráčom Barcelony," vyhlásil po tom, čo sa skončilo jeho hosťovanie v Interi Miláno, brazílsky stredopoliar Rafinha. Futbalista chcel pokračovať v klube, no jeho plány zmarila kúpa Nainggolana, po ktorej viac Taliani za neho tridsaťpäť miliónov eur nezaplatia. 

"Inter bol skvelou skúsenosťou. Bol to štýl futbalu a jazyk, ktorý som nepoznal. Bolo pre mňa nesmierne dôležité, aby som sa po zranení vrátil na trávniky s dostatočným množstvom zápasov. Uvedomoval som si, že bude veľmi dôležité, ako rýchlo sa dokážem adaptovať," vysvetľoval Rafinha pre Lancenet.

"Vďaka mojim spoluhráčom a fanúšikom nerazzuri som cítil vrelé privítanie a prinavrátil som si vieru vo svoj vlastný štýl hry. V Interi sa mi to veľmi páčilo a plánoval som ostať tam. Popravde som bol presvedčený o tom, že po úspešnom kvalifikovaní sa do skupinovej fázy Ligy majstrov budem pokračovať ta, no nestalo sa tak," prezradil reprezentant Kanárikov

"Futbal je jeden veľký biznis a častokrát sa v ňom všetky túžby osôb jednoducho nenaplnia. Nateraz som hráčom Barcelony. Zatiaľ som sa so zástupcami klubu nestretol, no plánujem sa objaviť na prvom tréningu predsezónnej prípravy jedenásteho júla a potom uvidíme. Som pripravený na čokoľvek," dodal Rafinha. 

Rodák zo Sao Paola je barcelonským odchovancom, pričom kmeňovým hráčom blaugranas sa stal už pred piatimi rokmi. V drese Kataláncov avšak odohral z dôvodu viacerých vážnych zranení a hosťovaní v Celte iba sedemdesiatdeväť duelov, v ktorých zaznamenal jedenásť presných zásahov.

Rafinha sa v súčasnosti zotavuje po sezóne, keďže napokon chýba v reprezentačnom výbere Brazílie na Majstrovstvách sveta v Rusku. Dovolenku trávi po boku svojich priateľov práve v Južnej Amerike. 

Zdroj: sport
Foto: sport

messisko

13
2018-06-28 15:49:54

Chcel by som aby ostal v Barcelone mat troch hráčov Brazílie je súper.

JJ5FCB

17
2018-06-28 16:07:56

Mohli by mu dať ešte šancu

fantomas

27
2018-06-28 16:15:21

Na toho Nainggolana má teda šťastie...

vondeylen

8
2018-06-28 19:05:58

mne bol vzdy sympaticky...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.