Jeden z najlepších zadákov talianskej Serie A je naklonený prestupu do FC Barcelona. Ide o Koulibalyho. Stopér Senegalu, jedna z postáv aktuálne prebiehajúcich Majstrovstiev sveta, ktorý nechýbal ani v jednom z oboch doterajších stretnutí v základnej jedenástke, poskytol zaujímavý rozhovor francúzskemu médiu SoFoot

Spomeňme si ešte na rozhovor z marca, keď legendárny argentínsky bývalý futbalista Diego Maradona chválil Koulibalyho. "Pokiaľ by bol biely, už teraz by hral za Real alebo Barcelonu," tvrdil. Samotný zadák vo včerajšom rozhovore prezradil, že by jedného dňa pôsobil v týchto celkoch veľmi rád. 

"Maradona o mne povedal, že by som mohol hrať za Barcelonu alebo Real? Nechám už výber hráčov na prezidentov, ja sa koncentrujem len na to, aby som odvádzal najlepšie výkony na trávniku aj mimo neho. Niektorí futbalisti čiernej pleti už v najlepších kluboch sveta pôsobia a verím, že u mňa to bude podobné," povedal hráč, ktorý má na drese senegalského národného družstva číslo tri. 

Koulibaly, ktorý pôsobí od roku 2014 v Neapole, za Partonopei nastúpil v uplynulej sezóne do štyridsiatich stretnutí a zaznamenal päť presných zásahov. Len v Serii A, kde pritom odohral tridsaťpäť duelov, si stodeväťdesiatpäť centimetrov vysoký rodák z alsaského regiónu vo Francúzsku pripísal priemerne 7,64 odobraných lôpt a 80,09 presných prihrávok na zápas, čo patrí medzi najlepšie čísla v celej súťaži. 

"Najlepší obranca v celej Serii A? Povedzme, že mojím cieľom je patriť do najlepšej päťky, no stále musím dozrieť. Tento rok som skóroval päťkrát a v tom nasledujúcom by som si rád pripísal gólov viac, hoci to pre obrancu nie je vôbec ľahké. Rád by som si tiež pozrel svoje duely, aby som vedel, akých chýb som sa dopustil," komentoval pre SoFoot.

Čo sa týka Senegalu na Svetovom šampionáte v Rusku, kde majú africkí futbalisti reálnu šancu postúpiť medzi najlepšiu šestnástku, povedal Koulibaly nasledovné: "Sme schopní fantastického výkonu, no aj takého, ktorý bude príšerný. Dôvera je nutná, avšak nemôže byť prehnaná. Senegal je známy svojou pokorou, ľudskosť je v našej náture, v našej krvi, a tak musíme pokračovať v takomto trende."

Senegal a Japonsko sú na čele skupiny H, keď majú štyri body, o jeden viac ako Kolumbijčania, na štvrtej priečke je pred poslednými zápasmi Poľsko bez zisku bodu. Futbalisti Senegalu sa predstavia vo štvrtok proti Kolumbii.

Zdroj: sport
Foto: sport

Andres1337

6
2018-06-27 17:59:48

V pohode hráčik ak by prišiel nevadil by mi vôbec mal som ho u nás aj vo FIFE :D

Pisterko26

top komentár
41
2018-06-27 18:02:41

Anoooooo. Nemci sú preč. To majú za to, že hrajú hráči za odznaky a nie za celosezonne výkony. Tak im treba. A koulibaly by bol príjemným spestrením prestupového obdobia.

adfa

-4
2018-06-27 19:19:53

radsej clementa lengleta, ktory je podla mna rovnako dobry a ma skusenosti zo spanielskej ligy

Andres1337

5
2018-06-27 20:00:34

+ o 4 roky mladší

jamalgaucho1

0
2018-06-27 20:52:39

To ako vazne? Obycajny priemerny stoper...urcite nie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.